Вътрешният министър: Няма данни издирваният в Костенец да е напуснал страната

OFFNews 17 май 2019 в 13:23 2240 0

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Има преместени хора, предприети са мерки за тяхната защита, съобщи вътрешният министър Младен Маринов във връзка с убийствата в Костенец.

Става дума за хора, за които има основание да се смята, че са застрашени евентуално от страна на издирвания Стоян Зайков - имали са конфликти, някои са роднини от страна на убитата.

Маринов не даде информация дали има категорично установена връзка между двете убийства в Костенец:

"Не искам да давам информация, която не е потвърдена и категорично доказана. В тази ситуация разбирам нуждата от информация, но понякога тя стига до лицето, което издирваме и може да навреди на издирването, като в същото време и да внесе смут и неяснота, паника, заради невярна информация".

Екип от психолози правят психопрофил на издирвания Стоян Зайков.

Проверява се възможността Зайков да е напуснал Костенец, района. Още при първото убийство той е обявен за общодържавно издирване, всички гранични пунктове са предупредени, в готовност са, до този момент няма данни Зайков да е напуснал страната, твърди вътрешният министър.

42-годишният съсед и роднина на Зайков, който беше намерен убит в сряда, не е допуснал екип на полицията в дома си за проверка.

Докладваха ми, че са разговаряли с втората жертва, той е казал, че в дома му няма никой и ще провери сам, в деня са проверявани само селскостопански постройки около дома му, каза Младен Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови