Втори ден гори пожар в Сакар планина

OFFNews 01 август 2020 в 16:04 3122 0

Снимка Архив

Вече два дни пожарникари и доброволци гасят пожар в Сакар планина, като огнищата са две. Големият горски пожар избухна снощи на територията на община Харманли и се разгоря между три села. Пожарът е локализиран, предаде бТВ. 

Огънят е обхванал близо 2600 декара между селата Шишманово, Българин и Овчарово и е навлязъл в смесена гора. На терен работят 7 екипа на пожарната. 

"Най-големият ни проблем е вятъра, при такива пожари, не толкова температурата, колкото вятъра", каза комисар Николай Вълчев – началник на областната противопожарна служба.

Техника и хора са пръснати по целия периметър на пожара. За да защитят селото си в гасенето се включиха и хора от Шишманово.

Доброволец е и кметът, от чието землище тръгва пожарът. Казва, че заради Байрама никой не е бил на полето вчера и не предполага да е запален умишлено.

Вторият пожар е избухнал снощи и е обхванал около 1200 декара пасища, сухи треви и храсти. Огънят е бил в района на община Тополовград между селата Радовец, Присадец и Филиповци. Пожарът вече е локализиран и не се разпространява. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови