Задържаха 11 души при спецакция срещу битовата престъпност в Бургаско (снимки)

OFFNews 29 април 2020 в 16:35 3842 1

Снимка МВР

11 криминално проявени на различна възраст са задържани при проведената специализирана операция срещу битовата престъпност на територията на общините Карнобат и Сунгурларе, съобщиха от полицията в Бургас.

При операцията са проверени множество адреси, обитавани от задържаните. Намерени и иззети са различни вещи – предмет на престъпления, сред които: домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове в двете общини.

В хода на акцията е задържан 39-годишен мъж от с. Славянци за лихварство, в дома на когото са открити тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти (давани като залог срещу получаваните на пари в размер от 70 до 30 000 лв.), голяма парична сума в левове и евро и амфетамини.

"Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще, те ще са периодични и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион", заявиха от МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews