Задържаха четирима от феновете, показвали расистки жестове на мача с Англия

OFFNews 16 октомври 2019 в 08:59 6257 5

Четирима от феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София, вече са задържани. 

В ход е операция на СДВР за установяване и вземане на отношение спрямо хора, извършили непристойни действия по време на футболната среща между националните отбори на България и Англия.

До момента в полицията са задържани четирима, чиято съпричастност към случилото се изяснява. През днешния ден продължава работата по установяване на други участници в инцидента.

Събраните материали ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Поведението на тези фенове стана причина за изключително сериозен скандал в българския футбол, довел и до оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4188

6

Тончо

16.10 2019 в 11:32

Англичаните реагират като ощипани госпожици. Не изгледах целия мач, но доколкото видях в английската агитка почти нямаше цветнокожи за разлика от състава им. Това може да е по две причини - или цветнокожите в Англия не се интересуват от изявите на националния им отбор / което е абсурдно/ или масата е натикана в най-долния социален слой на обществото им и цветнокожите в Англия не могат да си позволят подобни пътувания. Ето това е истинския расизъм, а не изявата на стадиона на 50-60 български дебила.

13510

5

Mayya

16.10 2019 в 10:50

И що сега, след два дни, ги задържат и установяват съпричастност, а и тепърва ще търсят други? На стадиона не е ли имало полиция? Или не са видяли какво се случва? Явно за полицията това е нормално и приемливо поведение на "футболни фенове"? Трябва да стане валянката, за да получат нареждане какво да правят. Каквито и да са били - лумпени, провокатори, националисти - съвсем спокойно са си действали под гледащия на другата страна поглед на полицията. И сега, какво, да им ръкопляскаме, че си вършат работата.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

16.10 2019 в 10:33

“ Точно обратното! Аз исках да съм ги предупредил, за да не може после някой от ФИФА, ФАФА, ФУФА да ми направи забележка. Те не съобразиха, а това, което ми докладваха сутринта службите – просто съвпаднаха няколко неща заедно. Операцията беше планирана много преди вчерашния мач, преди да тръгнат прокурорите за Щатите.“, обяви Борисов. “

Вчера му докладвали службите.. Ама операцията на ГДБОП била планирана преди прокурорите да тръгнат за Щатите..
Нерде футболни хулигани. Пред всяко УЖ дерби ескортирани, дудуркани, ухажвани, съпровождани до стадионите, блокиращи движението, щото са цвета на футболното ни ежедневие..
Нерде – прокурори тръгнали за Щатите..
А иначе – МВР и Метовото му шофьорче имаха ПЛАН И ЗА ОХРАНАТА НА СРЕЩАТА.. Ама що не го изпълниха.. Плана де..

4245

2

rrr11

16.10 2019 в 10:00

Нямат право да ги задържат, може само забрана за посещаване на мачове. Пък и тези хулигани с какво са по-различни от митингите на русоробите, където разнасят портрети на сталин и плакати с петолъчки. На тях нищо не им правят.

4000

1

Boyana Koleva

16.10 2019 в 09:47

"Дали са само хулигани..."

Ами явно не са.

Освен хулигани, простаци и унтерменши, са и НАЕМНИЦИ - такива преди 22 години бяха изпратени да компрометират и по възможност окървавят протеста пред Народното събрание по време на гладната Виденова зима (тогава Бойко Борисов беше наЕмен бияч на Пашата, т.е. нещо подобно на тях).

Такива се събираха на организирани групи пред Съдебната палата по време на протестите срещу Гешев, вероятно със същата цел: едновременно да сплашат и дискредитират протестиращите, като спретнат и някой търкал.

Лумпените са тези, които крепят стабилността.