Задържаха двама служители на ИАРА за корупция

OFFNews 10 март 2020 в 16:26 2620 0

След сигнал от собственици на риболовни кораби, че са изнудвани от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), в Поморие се проведе специализирана операция за противодействие на корупцията, съобщи Дарик. По неофициална информация чиновниците взели подкуп от 2000 лв.

Разследват се служители от регионалния офис на ИАРА. По неофициална информация към момента са задържани двама инспектори на ИАРА в Поморие - и двамата са дългогодишни служители на агенцията без провинения.

"Не толерирам по никакъв начин корупция в агенцията. Ще бъдат отстранени веднага, след като получа преписката от МВР. За съжаление това не е първият случай. И ако инспекторите не са си взели поука, това е в техен ущърб. Всеки ще си понесе последствията. Аз няма да защитя никой, който злоупотребява с името на агенцията", реагира веднага директорът на ИАРА Галин Николов. 

"Още днес ще бъдат отстранени гарантирарам ви. И така ще реагираме при всеки следващ случай - дано да няма. Явно колегите не са си взели поука, ако това се окаже истина. Заплатите не са ниски, оборудвали сме служителите си с техника, екипировка. Нямам обяснение по каква причина някой ще злоупотребява така", коментира Николов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews