Задържаха шофьор, превозвал 54 афганистанци

Диана Варникова 17 март 2023 в 17:08 1140 0

Тракия
Тракия

35-годишен мъж е задържан и привлечен като обвиняем за превоз на 54 нелегални мигранти от Афганистан. Той е обвинен за това, че е взел пари от бежанците, за да ги подпомогне да преминат през България.

Сред мигрантите имало и непълнолетни. Превозвачът е бил засечен на 16 март около 9 часа на автомагистрала „Тракия.

В района на 67-ия километър на аутобана на територията на област Пазарджик полицейски патрул спрял за проверка микробус. Колата се движела в посока София. При извършената проверка било установено, че в товарната част на микробуса пътували 54 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже. Сред тях имало и две момчета, ненавършили 16 години. Установено е, че чужденците били качени в автомобила в района на област Ямбол.

Те трябвало да стигнат до София, а оттам да продължат за Сърбия. Автомобилът е собственост на задържания и е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура в Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови