Задържаха софиянец, качвал филми на 40 свои страници в интернет

OFFNews 07 август 2019 в 09:34 5113 0

Софиянец, разпространявал филми в създадени от него интернет страници, е задържан от ГДБОП при акция вчера, съобщи МВР. 

Според първоначалните данни мъжът е създал и администрирал над 40 интернет страници, чрез които е разпространявал актуални филмови произведения. Първоначално публикувал филмите в една част от контролираните от него сайтове. След достигане на определен брой посетители и генериран трафик – за който респективно получавал заплащане от Google, той свалял произведенията и ги споделял отново, но в част от другите домейни. Процедурата се повтаряла 4-5 пъти до изчерпване на ресурса от контролираните от него сайтове. Така, за едни и същи обекти на авторско право, столичанинът получавал многократно заплащане от Гугъл, тъй като се касаело за интернет трафик към различни домейни, обясняват от МВР.

Достъпът до използваните за престъпната дейност интернет страници е преустановен от ГДБОП в рамките на проведените процесуално-следствени действия, при които са събрани и необходимите доказателства.

По-голямата част от сайтовете били разположени в интернет пространството на една от най-големите международни компании за предоставяне на облачни услуги в САЩ. Това създавало убеждението в извършителя, че е останал в анонимност, но проведеното международно разследване от ГДБОП и СРП документирало до край престъпната му дейност.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !