Задържаните висши полицаи отмъкнали тото фиш на възрастна жена и опитали да вземат печалбата

OFFNews 13 февруари 2020 в 12:28 14057 2

Задържаните вчера висши столични полицаи от III РПУ и СДВР са взели тото фиш на стойност 12 хил. лв. от възрастна жена, се разбра на брифинг на прокуратурата. Жената била обрана в трамвай, взели й портмонето, малко пари и тото фиша.

Тя подала сигнал в III районно, като преди кражбата дамата опитала да си вземе печалбата и разбрала, че това може да стане само от централния офис, а парите трябвало да бъдат преведи по банкова сметка. 

След като получил преписката, зам.-шефът на III районно я препратил на свой приятел, началник на група в сектор джебчийски кражби в СДВР. После разговарял с тотото, дори опитал и да депозира печелившия фиш и дал своя банкова сметка. Но не се стигнало до това, защото директорът на СДВР подал сигнал за нередности по преписката.

При ареста вчера фишът бил намерен в зам.-началника на РПУ-то.

Софийската районна прокуратура е била сезирана за случая на 11 февруари.

"При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Взет е телефона му и е направен обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства", съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Зам.-началникът на III РПУ в София и шефът на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят. Двамата са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8504

2

Vol.ang

13.02 2020 в 13:20

"... Взет е телефона му и е направен обиск на личния му автомобил.", Съобщи говорителя на Гл. прокурор.
НПК казва, че:
ОБИСК е:

Чл. 164. (1) Претърсване на лице в досъдебното производство без разрешение на съдия от съответния първоинстанционен съд или от първоинстанционния съд, в района на който се извършва действието, се допуска:
1. при задържане;
2. когато има достатъчно основание да се счита, че лицата, които присъстват при претърсването, са укрили предмети или книжа от значение за делото.
(2) Обискът се извършва от лице от същия пол в присъствието на поемни лица от същия пол.
Не се разбира от изявлението на Ьористката, личния автомобил на задържания от кой пол е и т.н... А ако тя не прави разлика между обиск и претърсване, Бог да пази Родината ни!!!

13214

1

XR4

13.02 2020 в 12:45

Ебати мишките, нещастни!