Жестоко убийство заради домашно насилие във Варна: съпруг в развод уби жена си

OFFNews 27 февруари 2019 в 10:18 11282 0

40-годишна жена е била убита във Варна. Тялото ѝ е открито от полицията след сигнал на 25 февруари. То се намирало в жилище на една от централните улици, съобщават от МВР.

По тялото е имало следи от насилие.

Извършителят е задържан само за няколко часа, посочват от полицията. Той е в ареста за 72 часа. Става въпрос за 41-годишен мъж, също от Варна.

Малко по-късно от прокуратурата съобщиха, че арестуваният с инициали Б.Н. е съпруг на жертвата и я е пребил до смърт по мъчителен и особено жесток начин.

Престъплението е извършено на 24 февруари. Двойката сключила брак преди няколко години, но имали семейни проблеми и били в развод. Във фаталната вечер между тях избухнал пореден скандал.

След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена, съобщава агенция "Фокус".

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари.

Малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Съпругът е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

Работата по събирането на доказателства по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура. На мъжa е повдигнато обвинение.

Този месец, точно на 26 февруари, влизат в сила по-тежките наказания за извършено при условия на домашно насилие убийство. Според НК то се приравнява по тежест с предумишленото убийство. Промените обаче влизат в сила два дни, след като е било извършено убийството във Варна.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови