Животът на намушкания мъж в блок в София e в опасност, няма задържан за нападението

OFFNews 09 ноември 2019 в 11:33 5542 0

50-годишен мъже бил нападнат в жилищна кооперация в ж.к. "Изток" в София снощи от двама души.

Бил е ритан, намушкан е на множество места.

Приет е с опасност за живота в болница "Света Анна", откъдето и първи съобщиха за нападението. Още снощи екип, ръководен от д-р Ивайло Григоров от Клиниката по хирургия, е оперирал пострадалия.

И днес състоянието му остава много тежко, има опасност за живота му, пишат от лечебното заведение. Загубил е над 1 литър кръв. Освен порезните рани има пневмотроакс и множество контузни рани, включително на главата. Допълнително усложнение за лекарите е, че пациентът е рядка кръвна група - В отрицателна.

Сигналът е подаден към 18:40 ч., уточниха от пресцентъра на МВР. Нападението е станало на междуетажна площадка, извършено е от двама души, които са нанесли ритници и прободни рани. Към мястото веднага са насочени полицейски и медицински екипи и пострадалият е откаран в болница.

Извършен е оглед.

Образувано е досъдебно производство.

Към момента няма задържан.

Доскоро комплексът беше сред най-сигурните в София, със своите множество посолства, камери и полиция. "Изток" е мястото, където живеят и мнозина от хората в централната власт в страната, където се намират и дипломатическите блокове, обитавани от депутати и дипломати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови