Андрей Райчев: ДПС дължи много на Борисов, Нинова е явление в БСП

За първи път бг премиер дава акъл на балкански и европейски лидери, това ни идва дюшеш

OFFNews 26 декември 2017 в 09:30 8887 1

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

ДПС политически дължи много на Бойко Борисов и е заинтересована от тази връзка. Благодарение на него Реджеп Ердоган прекрати агресията си срещу тях. Те нямат интерес Борисов да пада”, коментира социологът Андрей Райчев по бТВ. 

Корнелия Нинова провежда с желязна ръка смяната на поколения в партията като явление в БСП. Обвиняват я слабите в партията, но грешат и ще си отидат те. Нинова, ако в нещо греши, това е в прекалено агресивното си желание много бързо да има развръзка. Тятрябва да си направи сериозен извод – след блестящата победа на изборите, заживя в сюжета, че тръгваме да взимаме властта”, коментира още Райчев. 

По думте му във външнополитически план 2017 г. е била лоша за света, но хубава за България. 

България, в случая Бойко Борисов, успя да се възползва от ситуацията много умело и стана емисар на Западните Балкани и Турция”, коментира Райчев.

„Спомнете си изборите – най-вълнуващият въпрос беше ще направи ли Лютви Местан парламентарен пробив. Турция организираше партия в страната ни и плашеше с едни бежанци на границата и вижте сега – в резултат от това, че Борисов успя да избори своя посланическа роля, той е единственият, който има легитимното право да защитава Реджеп Ердоган в Европа”, поясни Райчев.

Според Райчев „сделката” между българския премиер и турския президент е била мигрантите да не минават границата и Местан да бъде „демонтиран” изцяло.

България никога не е била в центъра на събитията, ние винаги сме създавали проблемите. Никога не сме ги решавали. Сега за първи път стигаме до ситуацията тук да идват всички балкански лидери, ние да даваме акъл и наистина това идва дюшеш на България, каза още Райчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови