Евгений Дайнов: Махнете я тази! Разжалвайте я пред строя!

Евгений Дайнов 30 май 2022 в 23:37 64288 23

Калина Константинова

Снимка Bulgaria for Ukraine

Калина Константинова

Прибирам се малко преди 22.00 часа от поредния доста добър концерт в Нов български университет в подкрепа на Украйна. Пускам късните новини. На ТВ екрана изгрява някаква чорлава жена, която ме гледа лошо. Освен че ме гледа лошо, нещо ми се кара.

Избеснях на секундата: Коя си ти, чорлава и лошо гледаща жена, че ще ми се караш? Обаче се вслушах и разбрах, че (за разлика от Бойко Борисов и присъдружните му фашисти) не се кара на мен. Кара се на украинските бежанци.

Кара се, тази чорлава, лошо гледаща и неугледна жена, на жени и деца, избягали от войната. И оставили мъжете си да умират в тази война, за да имат някаква държава, в която да се върнат.

Казвала се била Константинова. Била началник на бежанците. И им съобщава, че са боклуци, към които тя вече няма да има милост: „Закрилата е право, а не задължение!“ - съскаше тази рошава чиновничка от екрана, фиксирайки ме са безмилостен поглед, който помня от едно време от представителите на Народната милиция. Ако беше от НМ, да й простим: дошла от село, не може да работи нищо, станала милиционерша. Но – не. Тя не е от НМ. Което не й пречи да не разбира елементарното: щом на някой човек някакво нещо му се полага по право, то това означава, че някакви други хора имат задължението да му спазват това право.

Дотук – грандиозно невежество по елементарни неща, изяснени в Европа някъде около 17-ти век.

Тя обаче не спира дотук: „няма да позволя повече да тръгне нито един празен автобус, нито един празен вагон“. След титаничното, вселенско невежество виждаме да се открехва врата към онова, което в НМ се наричаше „единоначалие“ – „аз съм шефът, аз забранявам“.

Следва очакваното: „Развитието на ситуацията от този момент нататък е в ръцете на украинската общност в България“. Това е любимият похват на българските чиновници от четвърт век насам – да прехвърлят собствената си неспособност да се справят със служебните си задължения върху гражданите и техните организации.

Защо, пита се в задачата, Полша успя да приюти 4 милиона бежанци без драми? Поляците били по-богати от клетите българчета? Тогава какво да кажем са сиромашка Молдова, 17 на сто от чието население в момента са украински бежанци? Да са се оплаквали молдовците? Да са се карали на украинците?

И не, другарко, никъде в Европа украинците не са настанени в палаткови лагери, както лъжете. Не са. Никъде. Защото там, някъде, има солидарност.

Сещате се, драги читатели, какво следва, нали? След като тази свирепа жена обеща да вкарва украинците в лагери, защото били много претенциозни, тя нямаше как да не стигне до основна опорна точка на сегашния български фашизъм: че държавата харчи за украинците, а българите гинат от глад. Да я чуем: „Да, сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите?“.

Щеше да бъде по-честно направо да обяви украинските майки и деца за унтерменшен – за „недокрай човеци“, в сравнение с висшата раса на българите…

И това се случва в държава, която по време на най-голямата си, днес невъобразима бедност, подслонява без истерии стотици хиляди македонски, тракийски и арменски бежанци. И нейните поети съчиняват песни и стихове за тяхната драма.

Позор.

По време на 12-годишния режим на ГЕРБ не съм си позволил нито веднъж да ги питам, как не ги е срам. Защото бях наясно: тези хора нямат нито срам от хората, нито страх от Бога. Те съществуват единствено, за да плячкосват. Сега обаче питам управляващите: Как не ви е срам? Как не ви е срам да имате вицепремиер с менталното устройство на фатмак от Народната милиция? Как не ви е срам да се позиционирате като модерни европейски хора, а да развъждате такива ретроградни екземпляри, все едно изкарани от нафталина на бай-тошовия социализъм?

Тази жена разполага със съзнание, което е изцяло бай-тошово и, в крайна сметка, руско. Няма начин някой да й обясни, колко не е права. Тя не разполага със софтуера да разбере такива обяснения, камо ли да подчини своето поведение на тях.

В продължение на няколко поколения българските чиновници култивираха у себе си омраза към гражданите – докато стигнаха до онзи момент, в който омразата се оказа единствената им емоция. Накрая започнаха да мразят себе си.

Махнете я тази. Разжалвайте я пред строя.

Паркирайте я някъде, където няма да вреди. Секретар на селско кметство би било добра идея, докато не я изгонят местните баби заради злия й нрав.

И се извинете, че тя ни опозори от ваше име.

Не е далеч времето, когато ще бъдете питани, какво точно правихте по време на войната. Какво ще отговорите? „Заключвахме в лагери украински жени и деца, докато техните мъже бранеха не само родината си, но и нас от руските орди.“

Засрамете се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

23

Дмитрий

03.06 2022 в 08:13

Правильно все сделала, молодец. Там на 1-гонищего беженца еще 3 "беженца на лексусах". Соответственно, нужен фильтрационный лагерь. Одних налево, вторых на право, третьих "до дому". Они тут поют, что "до врача 10 км ехать"... Так а что - 10 км. большое расстояние? Даже на Солнечном берегу - там расстояние до врача все равно 2-3 км. Что так пешком не дойдешь, то так.

И кто сказал, что в Киеве (про другие города молчу) больница ближе?


Магазинов нет. Так вроде бы у беженцев денег нет, какие им магазины?

2415

22

Пустиняк

01.06 2022 в 05:57

Даааа... Тъжна констатация. Точно ние българите да деманстрираме такава къса памет?! Ние дето бягаме като бежанци от Турция, Егейска и Беломорска Тракия, от Костур, Кукуш и цяла Южна Македония. Това е лоша карма момчета. Да се каем защото иначе ще берем ядове.

11920

21

klimt

01.06 2022 в 00:19

...часа да се попълни до следващия ден.Лично помагах на семейство по на 82г. които нямаха смартфон..После огромна част искат роднините им да знаят къде ги отпращат.Никой нищо не каза...Така че шефовете и служителите на всички поемни агенции и организации ,включително и БЧК право в затвора-без изключения!!! И тази да им носи цигари. Това което измислиха правителството беше чутовно и невиждано, а едно 4минутно клипче ева ма'ама му...жалллкооо. И пак твърдя,Калинка бе подведена от сервитьорчето.От кръчмар управник не става-пример данчо Ментата.

11920

20

klimt

01.06 2022 в 00:14

Гадна ситуация. Посрещането и настаняването на бежанците от страна на правителството и народа беше като за Историята.Но защо мома калина се изложи така??? Ще осветля това -онова. Най-слабото звено в цялата операция бежанци беяха държавните структури с гръмки имена и работещи в тях агенти. Пълен морален и всякакъв провал битува в цялата държавна администрация. Тази хубавичка мома трябваше да привика мързеливците и да им потърси отговорност защо украинките не са тръгнали към вътрешността.Вместо това тя се изтъпани пред камерите и заля ефира със собствения си провал. Например назначиха във Варна областен ,който е либерален крадец,заедно със баща си и сестра си са опоскали не едно дружество. Това същото лайно със мощтта на държавата просто трябваше да направи анкета кога и накъде искат да поемат бежанките. Сега масово се връщат в Укр. което никак не е добре-"изгнанници клети"! После искат или не трябваше да се обясни какви възможности има държавата.Пуснаха преди 2дни един QRкод в 19,30 ч

2073

19

Johnny B Goode

31.05 2022 в 20:09

Пухчо, объркал си се.
Смрадта която се носи е от другарката Константинова.

-5531

17

Ран Босилек

31.05 2022 в 16:59

Ехх, така да имаше кой да защитава България и българите щяхме да цъвтим. Но само чужди интереси се защитават. Стане ли въпрос да засегнеш интересите на новите герои, българската журналя псува и плюе българи, български бази и всичко, само да угоди на другиго. Отвратен съм от всичко което прочетох днес из нашите медии.

905

16

Kahles

31.05 2022 в 14:08

Дайнов, защо рИвеш? Та нали вие, "умнокрасивите", си избрахте тази и останалите калинки от ПП (Предани Путинофили)? Което пък беше родено в подюмручието на агента на Решетников и със съдействието на неговата КГБ/ДС-преZидентура. Щото, нали, "Да махнем Боко, после ще му мислим..."

Казвахме ли ви, че като дойдат руските подлоги на власт, ще е късно за мислене? Казвахме ви! Не слушахте никого, омразата към Боко заслепи и очите, и разума ви. Доколкото имахте разум изобщо...

Колко пъти ви трябва на "умнокрасивите" да настъпвате една и съща РУСКА мотика, за да вденете, че МНОГО БОЛИ???

-480

15

Октим

31.05 2022 в 12:45

“Без коментар!!!“ - както каза Кьовеши, когато в предаването “120 минути“ я попитаха какво мисли за мутропитека Гешев ... Което на нормален български език “в превод“ означаваше: “За такава гнида и червей ме е гнус да говоря!!!“

14469

14

случайно прочетох

31.05 2022 в 12:07

Дайнов е абсолютно прав!
Преживяното в Украйна ще остави отпечатък в съзнанието на дечицата за цял живот!!! Дано не се будят на сън и от вещицата в България!!!