Институциите вървят след проблемите, а доверието в тях е смазващо ниско

Светослав Иванов 15 юли 2018 в 17:25 4794 1

Семейството на заместник-министър на труда и социалната политика има охранителна фирма. Тази фирма охранява Народното събрание. На смяна умира служител на тази фирма и обществото чак тогава разбира, че фирмата е свързана със съпруга на заместник-министър Султанка Петрова. Разбира, благодарение на медиите, а не на българските институции.

Институциите и политиците не виждат никакъв проблем в това. Конфликт на интереси? Друг път. Според "Прозрачност без граници" всеки четвърти българин би потърсил помощ от журналист, а не от институциите, защото доверието в институциите е смазващо ниско.
Институциите вървят след проблемите. Ето ви примера с животните в ямболско. Без да обяснява, държавата директно извади ножа. Чак след като медиите показаха мъката на местните, институциите тръгнаха да гасят пожара. Министърът на земеделието веднага замина, гледал по медиите, дори Корнелия Нинова се вдигна до село Шарково.

Според дебелите книги за първи път болестта се появява в Кот д'Ивоар през 1942 година и плъзва из Гана, Того, Бенин и Нигерия. С течение на годините, болестта започва да пълзи към нашия регион – Израел, Ливан, Турция. През 2018 г. в ямболското село Воден е първият потвърден случай на появата на тази болест в Европейския съюз. Тази новина се появява преди повече от 20 дни. Следва умъртвяване на животни в село Кости.

От реакциите на институциите и политическите партии прозира дребно политиканстване и измиване на ръце надолу по веригата. Българските политици политизират всеки проблем, но когато той излезе извън релси. Като в онзи виц – питат един: Какво е зарята? А той обяснява: Нема, нема и си… майката.

Властта у нас работи така, когато те хвалят, хвалят най-високото нови. Когато порицават – порицават по-ниското. Независимо кой е на власт.

Видяхме го и с наводненията, и с взривовете в складове за боеприпаси. Виждаме го и в момента. 

Б. ред. - Коментар на водещия на предаването 120 минути по бТВ Светослав Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови