Ицо Хазарта: В 'Ъпсурт' вече нямате човек

Подкрепях ги без стотинка и ме мислеха за луд. И сега ме плюят?

Христо Петров - Ицо Хазарта 29 октомври 2019 в 10:01 30919 11

Ицо Хазарта

*Текстът е препечатан от e-vestnik.bg.

Не знам дали да адресирам това, което ще напиша, към лидерите на „Демократична България“, или към симпатизантите. Ако съдя по резултатите от вчера – може би двете са едно и също.

Бих искал да призная своята вина за загубата на арх. Игнатов. Въпреки несъмненото обаяние на лидерите Христо Иванов и генерал Атанасов, ключова роля в отлива на гласове изигра моят концерт в Самоков пред транспарант на ГЕРБ.

Нека ви разкажа една история.

През 2013-а осъзнах, че не е редно почти всички артисти в България да си мълчат относно ставащото в политиката в страната ми. Заявих публично на доста места подкрепата си към ДСБ, после – и към Реформаторския блок. Давах интервюта заедно с лидерите им, те идваха по концертите на „Ъпсурт” и се снимаха с мен, и си качваха снимките по социалните мрежи, и ме цитираха под път и над път. Хората приеха, че съм един от тях. Когато ги атакуваха – защитавах лидерите им по интервюта, по медии и по социални мрежи. Никога не поисках и стотинка за това, понеже за мен то не е бизнес, и съвестта ми не го позволи – това половината хора не го повярваха, а другата половина казаха, че съм луд.

Естествено тая работа не мина без последствия. Намразиха ме доста хора, с други се изпокарах. „Уикенд“ и „Пик“ се редуват да пишат лъжи и клевети за мен. Милионите, които ГЕРБ и БСП харчеха в кампаниите си, позволиха на доста мои „колеги“ да опознаят скъпите коли и апартаментите с изглед към Витоша. Когато от тези партии идваха и при мен – аз учтиво им посочвах вратата.

След простотиите на „Да, България“ и на моите избраници през 2017-а аз, както хиляди други хора, останах изумен как е възможно това да се случи. Имаше два варианта – тези или са нереално тъпи, или просто играят роля в нечии сценарий. И двете не ме устройваха, но реших, че не е редно да обиждам и да преча. Прецених, че трябва да замълча – все пак там има много мои приятели, защо да ги насаждам така… дай да си гледам моята работа и да не се излагам.

Миналата седмица приех да пея на концерт, организиран от ГЕРБ в Самоков. Поставих условие да не агитирам, да не се снимам с кандидат – кметове и да не използват името ми за политическа пропаганда. Отивам, пея си песните и си тръгвам. Хората приеха тези мои условия и ги изпълниха.

Отказвам площадни мероприятия в големите градове – не би било честно спрямо хората, които дават пари за билет в залите, или за вход в заведенията, в които пея. В повечето малки градове в България обаче концерт на площада е единственият начин да имаш концерт, и който твърди друго – лъже, или просто си приказва.

Свободолюбив художник на заплата в „Булгаргаз“ качил снимка от концерта в Самоков и коментирал как духам. Една госпожа писала за двете ми лица. Видях,че десетки хора споделят тези постове и коментират моята продажност. Нещо веднага ми направи впечатление – тези хора бяха фенове или членове на „Демократична България“, виждаше се на профилните им снимки. Разбирайки, че с моята постъпка съм ги обидил, седнах и написах пост, в който обясних защо съм бил на този концерт. Извиних се на всеки, който се е почувствал засегнат от решението ми да бъда там.

Като обясниш – тоя кво се обяснява, гузен е. Като си мълчиш – тоя що си трае, гузен е…

Реших да потърся в интернет как стоят нещата с други изпълнители. Най-великият български певец Васил Найденов в същия ден пее в Ямбол на концерт на кандидат-кмет, подкрепен от ДПС. D2 са в Смолян, на концерт на „Новото време”. Миро от „Каризма” – на концерт на партията на Марешки в Пловдив, а предишния ден – в Плевен на концерт на ГЕРБ :) И доста други, списъкът е дълъг.

И – как да го кажа – леко се позачудих… Наистина ли точно тези, на които най-много помогнах, сега седят и ме плюят с такова вдъхновение?

Пичове, ако бях на мястото на Бойко Борисов – милиони бих ви давал, за да продължите да сте такива, каквито сте, и да играете ролята на опозиция.

Аз, гласувайки за вас, ви давам моята подкрепа – да разпределите данъците ми, да водите България напред, и да пазите моя интерес пред хищници като Ердоган или Путин. Как точно ще ми пазите интереса пред хора от тоя калибър, като за най – дребни неща не умеете да се разберете помежду си, и все някой друг ви е виновен.

Сега Борис Бонев ви е виновен, а не това, че издигнахте три месеца преди изборите един човек очевидно способен, но тотално непознат на хората в нашия град. В политиката вие от години сте това, което е „Гошо от Почивка” в моята сфера. Една десета от провала ви през тия години да имах – бих запалил с триста към някое село и не бих се показал никога повече.

На хора, които искат по-високи доходи, по-добри пътища и по-малко празни приказки – вие им говорите за Истанбулската конвенция, за тротинетки и за права на гейовете. Всичкото това – докато седите из софийските кафенета, цъкате с телефоните и тъжно обяснявате как София се е напълнила със селяни.

Няма да стане.

И накрая – по повод двете ми лица. С едничкото си лице искам да застана пред вас и ясно да ви кажа – знам, че каквото и да обяснявате, винаги търсите възможност навсякъде да имате човек.

Е, в „Ъпсурт” вече нямате.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

11

Toni2019

30.10 2019 в 19:02

В деня в който протестирахме срещу Гешев (не само избиратели на ДБ), бунтарът Ицо пишещ срещу мафията забавлявал ромите симпатизанти на ГЕРБ в съседния град, защото тези които протестирали срещу Гешев му говорели за Истанбулската конвенция, за тротинетки и за права на гейовете ... малко Ицо пак поизлъга, но пък така звучи по-подигравателно нали :)

5355

10

Кики

29.10 2019 в 15:42

Ицо, не коментирам случая кой пял, кой....ни знам какво си прав.ил, искам да те поздравя за чудесно написания текст. Ако имаш време, пиши публицистика, за да се роди звезда и в този измъчван жанр на българската журналистика.

6145

9

kokoten

29.10 2019 в 15:37

Певците трябва да имат морал което включва и това да не пееш на концерти на всички партии,а това кой как те е употребил няма никакво значение,то е,като да питаш "кой ми сра у гащите"...и какво толкова голямо значение имат личните терзания на един т.нар. певец,стои си във вонята и не се оглеждай много,щото ще разберат откъде мирише....

17439

8

мнение от IP

29.10 2019 в 14:45

Простотията е, че партиите организират концерти, които плащат с парите, събрани от данъкоплатците с идеята да ни подкупят и нищо друго. Певците винаги са употребени. Не сме достътчно културни, за да разграничим пеенето от агитацията. "Каква е разликата дали ще ми дадат кебапчета или безплатен концерт на Ицо Хазарта от гледна точка на агитация?" В този смисъл всяко пеене на предизборен концерт е агитация в нашите очи. ОБАЧЕ Ицо Хазарта не е виновен за стремежа на партиите да ни подкупят. Тези "привърженици", които го обвиняват да си спомнят, че ДСБ беше в коалиция с ГЕРБ. И да замълчат.

3811

7

Toni2019

29.10 2019 в 14:19

2 трола стоят и цъкат минуси единия с 8 точки другия с 10, но не са коментирали за да не видим кои са... но след като са тролове и са толкова дейни за всеки аргументиран негативен коментар към Ицко явно партията майка е доволна.

3811

6

Toni2019

29.10 2019 в 13:05

"Мъжа ми не го повишиха и станах проститутка."

Чичо Ицко нека ти припомня, че никой не те е насилвал да припознаваш някой в политиката, така че никой не ти дължи нищо. Политически ангажираните ти текстове събраха много повчме хора от тези, които има ДСБ. 70% не гласуваха на изборите за София например!!!

Така че да държиш отговорни за негативната реакция само ДСБ е меко казано глупаво. Ти употреби насъбралата се обществена енергия срещу ГЕРБ и БСП за да ти обърнат внимание и накрая спука балона и използва ДСБ като кърпа за да забършеш следите, че и в деня за размисъл. Това се случи. А оправданията ти са несериозни и с куцаща логика. Първо помисли и тогава коментирай феновете си!

12362

5

Хуан

29.10 2019 в 12:41

Респект за Хазарта. Както винаги точно, ясно и аргументирано. Сравнението с Гошо от почивка кърти. Личното ми мнение е, че сбърка с този концерт, щото и да не агитира и да не се снима, се тая. Това си е политическо събитие и пеейки на него малко или много се отъждествяваш с него. Ако беше събитие на Шиши в Стамболийски дали щеше да отиде и пак да се аргументира така? Въпреки това Хазарта си остава супер звезда за бг стандартите, модерен будител, як пич и човек с ясна гражданска позиция.

4040

4

jovo

29.10 2019 в 11:33

Трябва спешно тези, които имат някакъв мозък в главите, малкото останали в родината да се обединим срещу мутрите и тарикатите , които взеха властта и ни стъпиха на шиите, а не да се дърляме помежду си кой къде бил пял!

8959

3

Станчо Панса

29.10 2019 в 10:51

В Ъпсурт вече има само хора на ГЕРБ. ГЕРБ си плащат и не плюят. Сега вече ПИК и Уикенд само хубави неща ще пишат за Хазарта. Честито!!!
А това къде пеят Найденов, Миро или Д2 показва само, че парите заглушават политическите пристрастия.
Това се нарича безпринципност.

8000

2

anna77

29.10 2019 в 10:38

Абсолютно аргументирана позиция на талантлив млад човек, на когото му пука какво става в държавата ни! За жалост, констатациите му за поведението на лидерите на българското "дясно" са точни. Истината е, че има твърде много поддръжници на дясната идея, които остават непредставени в управлението и властта именно поради този тип неадекватно поведение, проява на най-лошите черти от националния ни манталитет.
 
X

Да помогнем на украинските деца!