Капанът щракна

Николай Слатински 18 ноември 2018 в 07:37 22922 2

Има един ясен и неизменен признак за обществения край на един политик - когато този политик престава да осъзнава действителността и се оказва безсилен да я разбере. Той я гледа, но не я вижда, слуша я, но не я чува.

У нас нещата се усложняват от това, че десетина години с огромни медийни ресурси, пиарни действия, пропагандни усилия и дезинформационни кампании се натрапваше на обществото една друга, измислена, несъществуваща, паралелна реалност.

И капанът щракна. Тези, които ни внушаваха, че има такава паралелна реалност, се самозатвориха като в клетка в нея.

И загубиха досега, допира с истинската реалност. Затова не просто отказват да я приемат - те нямат сетива за нея, нямат връзка с нея, не я долавят изобщо, отказват категорично да повярват, да приемат че я има. За тях съществува само една реалност - тази, в която са се самозатворили. А тя всъщност е друга, измислена, несъществуваща, паралелна реалност.

Тепърва те и най-вече Той, ще се сблъскат с безпощадния факт - има една-единствена реалност, истинската, действителната, жестоката, българската реалност. И за тях, и най-вече за Него, ще има все по-малко място в нея.

А на всички нас, от единствената реалност - тежко и горко ни. Това, което бе разрушено за 10 години няма лесно да бъде възстановено. Страданието и съвземането са по формулата 1 към 3. Следователно 30 години поне ще разгребваме руините и ще възстановяваме държавата, народа, обществото и себе дори...

Б. ред. - Позицията на проф. Николай Слатински препечатваме от фейсбук профила му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5700

2

Годо

22.11 2018 в 18:53

Този измислен професор, бивш съветник на Гоце, се изживява като политически Далай Лама. Отдавна не чета писанията му, които са едни сапунени мехурчета, които през годините се спукват и не оставят нито следа, нито съдържание.

10571

1

Hissarion

18.11 2018 в 16:41

Сланински пак твърде много патос и твърде малко мисъл влага в словоизлиянията си.