Маркет линкс: 60% от хората гледат на евровота през призмата на Апартаментгейт

Пет партии с шанс за евродепутати

OFFNews 25 април 2019 в 12:38 3605 1

Ако изборите са сега за БСП ще гласуват 31.3% от запитаните, а за ГЕРБ – 30.9 на сто. На трето място е ДПС с 6.1%. ВМРО остава четвърта политическа сила с 5 на сто. Пети са "Демократична България".

Това показват данните от проучване на "Маркет линкс", съобщи социологът Добромир Живков по бТВ. Изследването е проведено сред 1049 пълнолетни лица в периода 12 - 22 април. Пет партии имат реален шанс да излъчат евродепутат. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България", каза Живков.

Според него "Апартаментгейт" се отразява тежко на ГЕРБ. Над 90% в промяната в отношението към партията на Бойко Борисов е в отрицателна посока, каза Живков. Към момента не може да се каже кой ще спечели изборите. Може да бъде както ГЕРБ, така и БСП, обясни социологът.

По думите му доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента "Апартаментгейт" се отразява на гласуването на над 60% от гражданите, посочи Живков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

1

newfoundland

01.05 2019 в 08:04

В края на май ще се види, че тази прогноза не е точно, най-вече по отношение на Демократична България, които имат нулев шанс за евродепутат.