Миролюба Бенатова: Ако си забравите мисълта, обадете се на прокуратурата

Миролюба Бенатова 29 януари 2020 в 09:52 23051 5

*Препечатваме без редакторска намеса коменатр на журналистката Миролюба Бенатова по повод разследването, което прокуратурата рпедприе срещу президента Румен Радев. Стана ясно, че то е по повод сигнал до КПКОНПИ за служебно назначение на Десислава Радева, докато Радев е работил във Военно-въздушните сили. Засега не е ясно дали питането до Конституционния съд за тълкуване на Конституцията относно действия на президента е във връзка точно с този случай.

Да си назначиш любовницата не е държавна измяна, а простотия, административно нарушение, конфликт на интереси. Ако е държавна измяна, половин България трябва да влезе в затвора веднага. Нямам против това да стане с всички "калинки" на държавни постове, назначени и без да са любовници, но защото са достатъчно некомпетентни, за да заслужат заемане на отговорни позиции. Разбира се и за назначени вицепремиерки се отнася.

Но от скандала с президента Радев изниква и друг въпрос. Подслушването национален спорт ли е и всички разговори на 5 милиона българи ли се пазят за всеки случай. Ако сте си забравили мисълта, звъннете на прокуратурата, за да ви припомни какво сте казали. Архив му е майката. Разпределен по членове от НК.

Вероятно тази серия е част 1. Подозирам, че е жокер за следваща порция. По друга тема. Например руски шпиони. Да видим.

Допълвам:

Може ли обаждащият се да знае, че е записван и да говори нарочно толкова детайлно.

За да отърве наказание. Хипотеза просто.

А и все пак, този запис е повод да се припомни "ти си го избра", в което Борисов продължава да е атакуем, нищо, че избраният се смени. Да се готви.

И не на последно място - бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (подслушване, проследяване), беше унищожено в синхрон с опразването на журналистическите столчета. Едно от последните интервюта на Анна Цолова беше с Бойко Рашков. Тогава той каза в прав текст, че има нерегламентирано подслушване на политици и журналисти. Не беше толкова отдавна, само през лятото на 2017а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

5

Бухльо

30.01 2020 в 19:19

Офнюз добре са публикували позицията на Бенатова. Още по-добре ще направят обаче, ако я подкрепят с едно журналистическо разследване по повдигнатите въпроси.

11024

4

Комита

29.01 2020 в 16:50

А Боко кат' беше уредил на таксиджийката ведомствен апартамент на МВР, докато я поебваше по Царско време? Това как се нарича???

14469

3

случайно прочетох

29.01 2020 в 15:57

+++++++++++++=

706

2

order

29.01 2020 в 15:27

Всичко е верно що си написала само да отбележим, че любовницата е заварено положение назначена от генерала в момента дупетат от ГЕРП!!!!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

29.01 2020 в 11:29

А ДА СА СМЕНИШ КАТО ВИЦЕПРЕМИЕР и НАЗНАЧИШ ЛЮБОВНИЦАТА СИ ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР..
СИ Е ПРОСТОТИЯ НА КВАДРАТ!!!