Обръщение към българските полицаи, жандармеристи, пожарникари

Кирил Кадийски, писател 09 август 2020 в 23:50 19239 8

Снимка Емил Георгиев/ClubZ

България е на кръстопът!

Какъв е изборът?

Или да продължим натам, за където вече сме поели и макар трудно и мъчително се придвижваме напред, или към блатото, към което години наред бута страната една закоравяла, жадна за облаги политическа шайка, докарала в алчността си народа до просешка тояга.

И когато този народ се надигна и седмици вече показва, че компромиси повече не може да има, самозабравилата се „върхушка” от ниско-манталитетни, примитивни люде продължава да упорства, да се окопава в политическото бунище, което си е създала и където се чувства комфортно. Ограждайки се с три кордона: полиция, жандармерия, пожарна. И това, което най-много ѝ пречи и я дразни, разбира се, е палатковият лагер на майките на деца с увреждания. За да се стигне до изстъпленията на един тип, страдащ видимо от явна интелектуална недостатъчност, духовен урод, решил да се разправи първо вербално, а вече виждаме и реално с тези жени-страдалки, нуждаещи се освен от всичко друго – понякога и от най-просто нещо: добрата дума, пожеланието за повече кураж.

Лагерът на майките е разрушен.

Лагерът на майките е възстановен.

Сигурно рушенето (за кратко, разбира се) ще продължи.

По-важното е другото: лагерът на майките в българското самосъзнание не може да бъде разрушен никога!

Убеден съм - не е истина, че полицаите - това са само бивши мутри, а мутрите – утрешни полицаи.

И тъкмо затова ми се иска да се обърна към всички, на които е било наредено и на които вероятно ще бъде нареждано и занапред!

Сержанте,

Не тръгвай срещу лагера на майките на деца с увреждания. Така ти вървиш срещу собствената си майка, която е имала радостта да те отгледа здрав, прав, пълен с енергия. Не тръгвай срещу тези, които няма да имат щастието на родната ти майка.

Капитане, майоре, полковнико,

Не тръгвай срещу лагера на майките на деца с увреждания. Така ти вървиш срещу собствената си съпруга - майка, която има радостта да отглежда здрави, прави, пълни с енергия деца. Твоите деца, вашите деца. Не тръгвай срещу тези, които нямат вашето човешко щастие.

Генерале,

Не тръгвай срещу лагера на майките на деца с увреждания. Така ти вървиш срещу собствената си дъщеря, която мечтае да стане майка, да те дари с внуци, да изпълни утрешните ти цивилни старини с радостта да си заобиколен от здрави, прави, пълни с енергия потомци, които да не се срамуват от тебе. Не тръгвай срещу тези, които нямат това най-просто човешко щастие.

Полицаи, жандармеристи, пожарникари,

Бъдете истински граждани на свободна, демократична държава. Пазете държавата, но не изпълнявайте заповеди, които са нечовешки, противоречат на здравия разум, обслужват интересите на обезумели от властта и жадни за още власт политици.

Не се подчинявайте, когато ви карат да вършите неща, граничещи с престъпление (имате законното право на това!). Не се опозорявайте!

Обичайте отечеството, но не вярвайте на квази-патриотите, при които единственото българско нещо, това е смъкнатото от гърба на народа. И от вашия гръб.

Имайте търпение. Както понякога досега. Колосът на глинени крака ще се сгромоляса скоро. Дано не ви затрупа и вас. Поне достойните от вас.

Направете го за честта на пагона. Ако този пагон все още значи нещо!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

10

General Failure

12.08 2020 в 13:39

Красива поема, но ако автора излезе от поетичната си черупка, в реалният свят лирическият герой има задачата да опазва реда и законността, независимо дали насреща си има поет, политик или бесен фанатик и не, не визирам майките. И ако "майките" заявят своя протест законно, именно същият лирически герой ще им осигури спокойствие да упражнят свое законно право.

14469

9

случайно прочетох

11.08 2020 в 15:49

Респект за посланието!

Относно коментара на Mladen Nikoloff
10.08 2020 в 00:38,
Баба ми ме учеше-убий простака с мълчание.

2100

8

гоуемио

11.08 2020 в 08:11

Повече от 30 години псевдоинтелектуални драскачи като горния пишат едно и също! Аман!!!

3005

7

Bahmu

10.08 2020 в 12:40

Господин Младен се прави на селския идиот за 10 лева днеска. Ебахти копелето нещасно. Младене, не те ли е срам? Смисъл, сядаш ли да се замислиш над това, което ти дават да копи-пействаш в разни сайтове по цял ден? Надявам се някой ден децата ти да се държат и да ти говорят така, както ти наклевети стотици бедстващи жени и семейства с един единствен празноглав коментар. Ай дано си изкараш старините в дом, където мангустата-мед.сестра да ти бие шамари по цял ден.....мъртвец по рождение.

63994

5

Red or Dead

10.08 2020 в 07:28

@nikolОFFFF..... a ти, ти ДОЛНОПРОБНА ОТРЕПКО.... ТИ СИ.... ЗАВЪРШЕН ДЕБИЛ!!!

3040

1

Любомир Димитров

10.08 2020 в 00:18

Браво !!!
А къде е останалият т. н. "интелектуален елит" на нацията !!!
И най вече:
- писатели и поети
- журналисти

Спят дълбоко, или още по-лошо всячески подлизурстват на властта, но утре като падне правителството ще почнат да се боричкат между себе си, кой е бил по-голям противник на мафията !!!