Подкрепата за референдума не е подкрепа за Слави Трифонов

Илиян Василев 07 ноември 2016 в 09:59 12130 10

При оценката на събития трябва да имаме пред вид следните факти и привидности, които могат да ни заблудят в оценката на случилото се, пише бившият ни посланик в Москва Илиян Василев във фейсбук.

Подкрепата за Радев не е автоматично подкрепа за БСП - в нови избори е невъзможно БСП като партия да повтори резултата на Радев. Достатъчно е да си представите Политбюрото и като кандидати - каква реакция ще предизвика.

Подкрепата за референдума не е подкрепа за Слави Трифонов, още по-малко му дават възможност да насочва тази подкрепа в полза на едни или други партии или кандидати. Той може да флиртува с идеята да призове за подкрепа за Радев, но само толкова.

Ниският резултат на Цецка Цачева не означава реципрочно и равно съкращаване на подкрепата за ГЕРБ - президентските и парламентарни избори са различна игра.

По същия начин добрият резултат на Трайков не е признак за равно и реципрочно влияние на РБ - напротив. Трябва да внимва как ще превърне този личен капитал в устойчив организационен - движение или партия - капитал. Отговорът не е лесен.

Добрият резултат на "националистите" е функция на истерията около бежанците - добра комуникационна стратегия за истината може да стопи тази подкрепа. Насочете към тях прожектора на отговорността за негласувалите в чужбина българи. Нали са патреоти.

По същия начин Марешки няма време ако бъдат обявени веднага предсрочни избори /това е най-добрия ход за ГЕРБ/ за да превърне тази подкрепа в гласове за нова партийна формация.

ГЕРБ на теория имат много силни ходове - но нямат лидери които да ги реализират. Примерно ново правителство с премиер различен от Борисов /той играе Доган/, радикална програма за битка за грандкорупцията - напускат "балансирането" на Борисов и отварят битка за бъдещето. Представете си всеки ден да излизат в новините имената на политици и висши държавни служители уличени в корупци и срещу които се завеждат дела. форсирана битка за съдебна реформа - дори и да не могат да го прокарат през Парламента ще спечелят следващите избори защото разделителните линии - за против реформите ще определя гласовете. И да отворят фронт срещу прокурора и ВСС - защото те очевидно няма да играят тази игра. Но с ясни разделителни линии - обществото ще ги подкрепи.

Но това е само теория - ББ е извън тази група - той е минало. Не става само с "машината" на Цветанов - трябват лидери, идеи, комуникация.

Като защитник на нов по радикален прореформистки проект искам да предупредя - ако от него априори се изключват хора които са гласували за различни партии включително за ГЕРБ, БСП, националисти и пр. няма да успее.

Предупреждавам не приемам никакви обвинение срещу народа - че бил лош, заблуден и прочие квалификации. Това, че играта е по-сложна и "изключителните" се възвисяват много над народа си в търсене на удовлетворение от своята псевдоуникалност - ме възмущава. Всеки да види грешките в себе си - и най-голямата своето его и самовлюбеност.

Десните дойдоха на власт през 90-те на вълната на протестите на улицата. Подобна ситуация е невъзмона - трябват нови визии и нови методи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

7

Лопе де Вега

07.11 2016 в 13:10

Коменданте, ми съгласен съм да си представям тази прекрасна картина, кво да направя. Ама не мога да си я представя. Е че малко прекалих, верно е. Дано ми е простено.

Поздрав!

77927

5

El Commandante

07.11 2016 в 10:47

Е Лопе, как така си съгласен със следното:

"Представете си всеки ден да излизат в новините имената на политици и висши държавни служители уличени в корупци"

Еми как си го представяш това, при положение че първи в списъка требва да е Баце?

Или не си спомняте кво беше казал по времето когато Моника Маковей се опитваше да дава акъл тука, цитирам по памет: " Е вие сега кво искате, да ме вкарате в затвора ли"...

77927

4

El Commandante

07.11 2016 в 10:43

"По същия начин добрият резултат на Трайков"

Ахахахахахха, КОЕ на Трайков?

77927

3

El Commandante

07.11 2016 в 10:39

"Ниският резултат на Цецка Цачева не означава реципрочно и равно съкращаване на подкрепата за ГЕРБ "

Айде бе....

29217

2

Лопе де Вега

07.11 2016 в 10:39

Господине Илияне, аз пък не приемам предупреждения от този род. Как наричам народа си е само моя работа, защото аз съм част от него. Нещо повече - аз живея сред него и с него и го познавам и откъм лицето и от опакото. Аз го наричам тъп, алчен и завистлив. Нямате представа каква биомаса има право на глас. Следихте ли исканията на народа към кандидатиге за слава във форумите? Май не сте. Поинтересувайте се - много поучително е. Знаете ли колко избиратели са наясно с правата и задълженията на президента? Знаете ли на колко души се е налагало да обяснявам особеностите на задължителното гласуване. Аз не се "възвисявам" над народа си, но не си затварям очите за политическата му слепота.

С останалото съм съгласен с едно изключение: подкрепата за референдума е 90% подкрепа за слави.

Поздрав!

20374

1

Стринка Минка

07.11 2016 в 10:25

Благодарим на редакцията, по повод на едно що годе свястно мение с колцина имена вътре, извади името на телевизионния онанист отпред, че и на снимка.