Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Проф. Чуков: Ударът не е срещу Испания, а срещу туризма

OFFNews 18 август 2017 в 09:33 3987 3

Снимка БГНЕС - архив

Нападението в Барселона е копи пейст, това е осмият атентат в Европа с автомобил, който прегазва хора. Ударът не е толкова срещу Испания, колкото срещу туризма. 

Това заяви арабистът проф. Владимир Чуково по Нова тв. Той подчерта, че Испания е топ дестинация за младите арабски туристи. Барселона е сърцето на европейския туризъм, 10 милиона са годишно туристите в града. Втората предпочитана дестинация е Гърция, третата е Хърватска, четвъртата е България. Малко се измества дестинацииите на туризма, хората търсят сигурност. На този етап ние сме в сянката, посочи Чуков. 

Преди месец и половина „Ислямска държава“ заплаши Египет да не приема туристи, същото е в Тунис, отбеляза той.

Той допълни, че атентатът в Барселона е бил много жесток, защото водачът е карал на зигзаг, тоест, той се е опитвал да удари максимално много хора. Според проф. Чуков около десетина човека са преките извършители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

2

Black Hex

18.08 2017 в 10:10

Време е за малко родео из Слънчака! Обаче там от толкова сергии и заграждения бусчето няма да набере скорост. Динко трябва да им подари едно мтлб на гастрольорите-джихадци като пристигнат в България.

14355

1

neverland

18.08 2017 в 09:56

"Втората предпочитана дестинация е Гърция, третата е Хърватска, четвъртата е България"

Бреее, дето се казва а дано, ама на дали. А Франция, Италия, Германия...те не са популярни туристически дестинации :) и затова са след нас :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!