Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Психиатър: 80% са дебили, защото не повтарят лъжата на чужда сила?

OFFNews 16 ноември 2017 в 10:39 11300 2

Снимка бТВ

Когато руснакът Едуард Успенски - авторът на Крокодила Гена и Чебурашка, направи преди време изказване, че 90% от руснаците са идиоти, а останалите 10% са в затвори и лагери, това му донесе доста неприятности. 

Това припомни психиатърът проф. Георги Ончев по повод скандала с думите на депутата от БСП проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили. На т.нар. елит - 20-те процента, им се вменява всъщност да подкрепят лъжата на една чужда сила, а останалите 80% са дебили, защото не подкрепят тази лъжа. Всъщност твърдението за дебилите е най-безобидното нещо в този текст и е много показателно, че точно в него имаше вторачване. Така е при колективна несигурност и безпомощност, коментира по бТВ проф. Ончев. 

Той обясни, че дебил е лека степен на умствена изоставеност, но терминът се избягва, както и идиот и олигофрен, заради обидното звучене. Те са заместени с по-приемливи и коректни термини - умствено изостанал или в САЩ например - интелектуален инвалид. 

Предложението кандидатите за депутати да минават на психотест проф. Ончев определи като „чалга идея“. „Няма психотест, който да предскаже, че можеш да бъдеш адекватен депутат. Какво като си имал депресия в миналото, да не би да ти пречи? Чърчил е имал психична болест, но е спечели войната“, подчерта психиатърът. 

След анексирането на Крим руснаците се разделиха на два лагера - 10 процента умни и 90 процента идиоти", заяви пред телевизия "Дожд" руският писател Едуард Успенски през 2014 г. "Смятам, че спадам към 10-те процента умни, защото историята с Крим е безобразие", заяви още Успенски. 

"Руснаците ще направят "Чебурашка" от Успенски", бе само едно от заглавията на нападките срещу писателя в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

16.11 2017 в 16:55

А ако повтарят мантрите на една друга сила са психично здрави, красиви и умни нали ?
Няма психично здрави хора вече, заради противоестествения начин на живот който водим, на лицемерното представяне на ситуацията от медиите, на шизофреничното говорене на политиците и звездите, и така на татък .
За психично здрав политик пък дума не може да става.

10571

1

Hissarion

16.11 2017 в 16:27

Тази новина е от рубриката "по телевизията гледах.."
 
X

Подкастът на OFFNews