Всички десни да сме заедно на евровота, но далеч от ГЕРБ и Борисов

Радан Кънев 19 март 2019 в 11:25 5482 11

Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична България, СДС и ДБГ и единна коалиционна листа в демократичното, европейско дясно и център. Застъпвам по-активна и открита политика за единство, с което си навлякох немалко критики, присмех и дори неприязън.

Нещо повече - привърженик съм на поетапно организационно обединение на всички малки партии в дясно и център и изграждане на единна сила, вместо нестабилни коалиции.

Убеден съм обаче, че това единство минава през ясно, категорично и безусловно отдалечаване от ГЕРБ. Докато десните партии и лидери мислят за себе си като електрони в орбита около Борисов, нашето единство, респективно - нашата сила, са илюзия, дори лъжа. И да, казвам го именно като човек, който е бил в коалиция с ГЕРБ...

По тази причина, не приемам и не разбирам позицията на колеги и приятели от СДС за преговори с Демократи за силна България и ГЕРБ едновременно. Това няма как да се получи. Ние от ДСБ не желаем да бъдем с Бойко нито партньори, нито баджанаци.

Това е въпрос на ключов политически избор. Избор, който трябва да бъде направен и уважен - в едната или другата посока.

Моята надежда е СДС да не направи избор в посока ГЕРБ. Не само заради принципите - в българското дясно отдавна сме показали, че имаме и резервни. Често повече от едни. Основното ми съображение е съхранението на партията СДС, особено с оглед на наближаващите местни избори. СДС винаги е било нужно на българската демокрация, и влизането му в краткотрайно, а всъщност вечно, съдружие между овца и вълк ще бъде загуба за всички ни.

Б. ред. - Мнението на зам.-председателя на ДСБ е от фейсбук профила му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

11

elbarbudo

25.03 2019 в 12:09

седерастите и всички огризки останали от тях никога не са имали градивна кауза. те винаги са били и са по разрушаването. Ама иначе все комунистите са виновни, дето още не можете да разрушите всичко дето построиха...

5300

10

квазимодо

23.03 2019 в 08:52

Рамадане , борбата срещу чужди каузи не е кауза.А от теб не чухме нещо градивно, да разбием тоя , да накажем ония, е дай нещо друго освен празното говорене - да се обединим, да се хванем за ръце , дрън, дрън, бля, бля, бля.

4000

9

Андреев

20.03 2019 в 07:27

Без да съм патетичен фен на ДБ, смея да потвърдя, че те са абсолютно прави в своята декларация. Б.Борисов превърна ГЕРБ в присъдружна партия на корупционния проруски модел КОЙ. Важни партийни решения на Борисов са подсказани от ДПС, ДС и задскулисието от Библиотекарския. Много важни политически решения обслужват интересите на Путин в България!!! След 89 г. задкулисието и ДС имат 4 успешни проекта - ДПС, СДС, НДСВ и ГЕРБ. Всички те са резултат от проведеното от 82-89 г. секретно оперативно мероприятие ВЪЗРАЖДАНЕ, проведено от ДС под ръководството на КГБ.Целта е да се създадат условия след демократичните промени, чрез зависими от миналото си в ДС политици, чиито компрометиращи ги документи са изнесени в Москва, Русия да влияе върху политиката на европейска и натовска България. ГЕРБ също е инструмент на оперативното мероприятие "ВЪЗРАЖДАНЕ", а неговия лидер всячески обслужва ин тереса на Путин в България. ГЕРБ се превърна в партия от КОЙчовци - хора зависими и присъдружни към проруския, к

7568

7

Tabadatko

19.03 2019 в 16:35

Брей, всички платени се изредиха. :) Цветанов купува квадрата от 3000 евро на 650 евро, обаче Радан им е виновем. Няма логика в поведението ви, селтаци.

10372

5

elbarbudo

19.03 2019 в 12:31

Поредният предизборен трик?

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

19.03 2019 в 12:03

Раданчо, ама на някой от вас воденете на УЖ правителствените семинари в Симитли сай харесало.. Та са пънат да ги повтарват още..
Пък и Магарешкия с партията ЯЛОВ, по-добре от теб заигра онуй - УЖ в опозицията, ама в управлението по цвета на флумастера на виетнамската патица по пекински..

4245

3

rrr11

19.03 2019 в 11:56

Какви десни... Радан и ДСБ отдавна са леви, както и партийката на Христо. А залените и ДБГ са си крайно леви, като последните са си чисти комунета с председател синчето на Делчев.
Костов направи голяма грешка като остави начело на ДСБ това ляво либералче, което съсипа партията.

12001

2

Севтопол

19.03 2019 в 11:33

Какво стана бе, Радане, нали вълкът беше БСП? Или тези времена отминаха отдавна?