За гражданска война в Русия трябват граждани. А то няма. Затова по-добре цирк

Георги Савчев 01 февруари 2018 в 21:05 7594 3

Ксения Собчак

По-добре е арената на гражданската война в Русия да се превърне в циркова арена. Защото гражданската война е много лошо нещо, вече се е случвало в нашата история. Освен това - за гражданска война трябват граждани. А сега има голям дефицит на граждани.

Това заяви известният руски писател Дмитрий Биков в своя импровизирана лекция в предизборния щаб на Ксения Собчак. Биков е сред поддръжниците на кандидатурата на опозиционната журналистка за президент на Русия.

Изборите за държавен глава ще се проведат в страната на 18 март. По данни на социологическата служба на Фонда за борба с корупцията, настоящият президент Владимир Путин получава одобрението на 78% от респондентите, а Ксения Собчак - едва на 1%.

Революцията в Русия много често се случва с разрешение

Според редица опозиционни активисти, кандидатурата за президент на атрактивната Ксюша Собчак е "спойлер на Кремъл" - така се стимулира по-висока избирателна активност и се провокират разделения в редиците на несистемната либерална опозиция.

Дмитрий Биков обаче има по-различна версия: "Трябва да помним, че революцията в Русия много често се случва с разрешение. Разрешиха ни малко, отворихме малък процеп и през този процеп избива стихия, която не може да бъде спряна. Помня, че революцията в Русия през 1985 г. започна, когато публикуваха Гумильов. Една подборка от негови публикации излезе в "Огоньок" и след това разпадът на СССР беше неудържим! Сега е същото - изобщо не е важно с какви мотиви, по какви причини Собчак се кандидатира за президент, дали тя е приела някакво предложение или сама е решила. Тя вече изрече няколко забранени неща от ефира на федералните ТВ канали. И цялата ситуация вече придоби чертите на абсурда, като в приказките. Защото всичко се променя при ситуация, в която момчето може да каже "Царят е гол". И изобщо не е важно дали всъщност царят е гол и кой е подкупил момчето".

За да няма кръв, по-добре да има цирк

Струва ми се, че сега колкото повече абсурди има, толкова по-добре за нас. Защото за нас няма да е добра ситуация на руско-украинска война, пренесена в Русия. За да няма кръв, по-добре да има цирк. Всяка новина, свързана с Ксения Собчак, понижава нечовешкия натиск. За да излекуваме този абсцес, първо трябва да го пробием. И Ксения пробива този абсцес. И, разбира се, много гной изтича. И е много добре, че Собчак предизвиква толкова дива омраза сред огромно количество хора. Защото - както знаете, това е много типично за руснаците - този, който е обичан от всички, най-вероятно изобщо не е прав. Ето защо колкото повече диви крясъци на озлобление има, толкова по-здравословна ще бъде атмосферата, твърди Биков.

Всички тези хора, които нямат личен живот, най-често нямат пари, много често нямат редовен секс, всички тези хора гледат на Собчак с ненавист и яростно я обсъждат, за тях тя се е превърнала в смисъл на живота. Те няма за какво друго да живеят. И много по-добре да я обсъждат, отколкото да убият своя съсед, например. Колкото повече злоба предизвикваш, толкова по-добре се справяш. Защото тази злоба няма да се изрази в самоубийство, ще се плесне във Facebook и там ще се изпари, казва известният руски писател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5630

3

deyan_h

04.02 2018 в 01:14

Хм... потърсих, че ми трябва... Не мога да намеря такъв матрял на Биков...
но пък: "В 1985 году Дмитрий Быков стал обозревателем в советском еженедельнике «Собеседник»" хъхъ. Гумильов, а )))

5630

2

deyan_h

02.02 2018 в 09:41

Хаха. Цирк, а, в духа на Бахтинската карнавалност )))
На тоя да не би Алексей Чадаев да му пише изявленията ))