Журналистите са си журналисти, шоумените-шоумени

Любомир Аламанов 22 ноември 2018 в 15:33 7581 2

Основен извод от гостуването на Борисов при Трифонов: Журналистите са си журналисти, а шоумените са си шоумени.

Не знам какво са очаквали сценаристите, но се получи беззъбо, стандартно интервю с премиера. Задават му се някакви въпроси, той си повтаря опорните точки.

Слаби въпроси, трябваше да се подберат по-добре. Оправданието, че са „на народа“, е слабо. Истинският журналист задава истински въпроси. А не „народни“. Не бяха засегнати важните теми – за липсата на глобална държавна стратегия, за неработещите институции, за ярката анти-европейска кампания, водена даже от членове на кабинета, за тоталната липса на реформи в почти всички обществени сектори, за възраждане на средновековна и комунистическа реторика и т.н. Трифонов се поддаде се на натиска на Борисов и не се справи с баражния огън на отвличащи вниманието фрази. Слаба подготовка на екипа на Шоуто. Няколко пъти имаше възможности Борисов да бъде засечен, че манипулира, но не беше направено.

Стандартен Борисов. Повтори си опорните точки. Добро хрумване на екипа му да обърне дълговете в проценти. Ако Трифонов можеше да смята, щеше да го закове, но уви. Лошото за Борисов е, че отиде с цел да се справи с капана на Шоуто, а не да покаже как ще се развива страната. Явно това са му приоритетите.

Като цяло, среща на двама „народни“ човека. По-добрият популист победи.

Б. ред. - Мнението на пиар специалиста Любомир Аламанов е от профила му във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови