Българите по света се включиха в протестите (снимки)

24 февруари 2013 в 17:00 5923 1

24.02. - Подкрепата на българите, живеещи в Манчестър.

Десетки българи, живеещи в чужбина, излязоха на демонстрации в подкрепа на протестите в България.

50 души се събраха пред катедралата "Нодр Дам" в Париж, за да покажат съпричастност с протестите в България.

"Нека нищо не ни отказва по пътя към промяната! Париж е с България", пишеше на плаката, който издигнаха.

Българи, живеещи в Брюксел, излязоха пред Българското посолство в знак на съпричастност със случващото се в родината. Те носеха плакати с надписи "We want change" ("Искаме промяна") и "Пламене, не се предавай", с който изразяват подкрепата си към самозапалилия се пред община Варна Пламен Горанов. 

Във Франкфурт пък българите се събраха пред сградата на общината и извиха хоро.

Около 30 българи, живеещи във Виена, се включиха в демонстрации в защита на протестите в България. Те обявиха, че подкрепят исканията на протестиращите. 

Протестите в България подкрепиха и българи, живеещи в Лондон. Те носеха плакати с надписи "Да си върнем България" и "We are with you" ("Ние сме с вас"). 

"Не на апатията" беше плакатът, който носеха българите във Виена, които също излязоха да подкрепят сънародниците си.

В английския град Манчестър български студенти се събраха на централния площад Albert Square, за да покажат своята подкрепа и съпричастност към това, което се случва в България. "Протестът ни е под надслов на думите на Левски: "Дела трябват, а не думи." и НЕ подкрепя никоя политическа партия - подкрепяме промяната в начина на управление в България", разказа нашата читателка Станислава Антова.

 Пламен Вакрилов, един от организаторите, сподели своите виждания: "Аз лично, подкрепям идеята за промяна на модела на управление. Много години подред нещата не са както трябва. Аз искам да се върна в България и да се реализирам, а за жалост нямам тази възможност.....а много бих искал!"

"Крайно време беше да покажем, че ние като народ можем да контролираме собствената си съдба и да премахнем като лекета тези, които се опитват да ни прецакват" , каза Константин Колев, докторант по политически науки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови