Бойко посрещна по халат новия патриарх (снимки)

Вероника Шербанова 27 февруари 2013 в 15:47 4090 8

Бойко Борисов се срещна с патриарх Неофит, Снимка: МС
Бойко Борисов се срещна с патриарх Неофит, Снимка: МС

Новият български патриарх Неофит посети премиера в оставка Бойко Борисов в Правителствена болница, където той беше приет в понеделник заради високо кръвно. 

Това е първата среща между двамата след избирането на Неофит за патриарх в неделя, тъй като Борисов не присъства на интронизацията на  патриарха. 

По време на срещата премиерът в оставка пожела успех на патриарха в новата му мисия, съобщиха от правителствената пресслужба. 

„Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега”, заяви Борисов. Патриарх Неофит подари на Бойко Борисов икона на Св. цар Борис Покръстител. Двамата разгледахапървия том на „Летопис на Българската православна църква”, издаден с помощта на Дирекция „Вероизповедания” към администрацията на Министерския съвет.

Бойко Борисов се почувствал много по-добре след посещението на патриарх Неофит и регионалният министър в оставка Лиляна Павлова, която му донесе добри новини за напредъка на Лот 1 на АМ "Струма", съобщи ПИК.

Борисов бил доволен и от победата на любимците си от “Реал” (Мадрид) над “Барса” и затова дори намирал сили да се закача с медицинските сестри.

В Правителствена болница трябвало да пристигне и министърът по управлението на еврофондовете в оставка Томислав Дончев, след като заседанието на МС беше отложено заради болестта на Борисов. Премиерът в оставка трябвало да проведе и конферентен разговор по телефона с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови