Борисов: Заварихме държавните пари в КТБ и по наше време намаляха

26 септември 2013 в 08:52 4610 11

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Ние заварихме държавните пари в КТБ. Даже по наше време те намаляха с 300 милиона.

Така Бойко Борисов отговори на въпрос в сутрешния блок на Нова тв за връзките си с Цветан Василев и Делян Пеевски.

По думите на Борисов по време на идването на ГЕРБ на власт голяма част от парите на държавните предприятия вече са били в КТБ, а кабинетът му не е предприел мерки срещу това, защото ако бъдат изтеглени рязко тези финанси, банката би фалирала. Борисов обаче приветства решението на служебното правителство за ограничаване на процента на държавни пари в една банкова институция до 25 на сто и каза, че вече е време да започне изтеглянето на част от финансите от КТБ.

Лидерът на ГЕРБ отново повтори, че с Цветан Василев е контактувал само за спонсорства за спорта и за Гигинския манастир, но никога за политически цели. С Делян Пеевски пък комуникирал като с политик - обсъждали проекти в смесените общини.

 Борисов отрече да е имал отношения с медийната група на Делян Пеевски и дори посочи как изданията от групата го критикували преди и след мандата му. 

Борисов говори и за група от 40-50 офицери от бившата Държавна сигурност, хора на около 60-годишна възраст, които и до днес разиграват платени активни мероприятия в полза на управляващите. Борисов познавал тези хора, но отказа да ги назове, защото имената им били непознати за публиката.

Лидерът на ГЕРБ бе попитан и дали знае кой е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. "Не знам, от къде да знам? Ама Вас не ви ли уволниха от bTV за тоя въпрос? Половината телевизия ви изгониха", обърна се той към водещите Ани Цолова и Виктор Николаев.  Толкова се забавлявах, като гледах как си отваря устичката Орешарски на онова интервю. Толкова са забавни, като пъстърви, през смях коментира Борисов.

Накрая на разговора бившият премиер подхвърли, че има приятел сред министрите на Пламен Орешарски и от него се информира за ставащото в кабинета, но не назова името му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!