ГЕРБ с нов вот на недоверие след два месеца

Вероника Шербанова 25 септември 2013 в 17:55 3193 11

Десислава Атанасова, Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова, Снимка: БГНЕС

Следващият вот на недоверие ще е след два месеца и ще бъде за здравната политика на правителството. Това заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова, цитирана от Нова телевизия.

Нищо не се случва в този сектор. Има необходимост от реформа в болничната помощ и системата трябва да се рестартира, а 103 дни здравният министър Таня Андреева се занимава с всичко друго, но не и с проблемите на здравеопазването, посочи Атанасова.

В последните няколко дни сме свидетели на безпрецедентни решения от страна на Здравната каса, които обричат на гибел 50 български жени, допълни тя.

„Предполагам, че в края на ноември и декември вотът ще бъде не само от нас, но и от всички пациенти и хора, ако дотогава не падне, тогава ще бъде вотът на недоверие за здравната политика“, подчерта Десислава Атанасова.

По този повод здравният министър Таня Андреева обяви, че подобна идея няма смисъл да се коментира. Като виждам колко несериозно е отношението на ГЕРБ към собствените им вотове на недоверие, просто е нелепо да се коментират тези техни идеи, категорична е Андреева.

Изказването й е по повод това, че депутатите от ГЕРБ не се регистрираха за днешното заседание на Народното събрание, на което трябваше да започне разискването на вота на недоверие, и то не се състоя. 

След всичко, което виждам със закрити и фалирали болници, които са областни и важни, мисля, че по темата здравеопазване те завинаги трябва да замълчат, подчерта тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!