ГЕРБ внася нов вот, когато Йовчев даде обяснение за бежанците

Елица Мартинова 30 октомври 2013 в 13:29 2099 2

Цецка Цачева и Лиляна Павлова в деловодството на парламента, Снимка: ГЕРБ
Цецка Цачева и Лиляна Павлова в деловодството на парламента, Снимка: ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие към кабинета, след като кабинетът даде обяснение за държавната политика за справяне с бежанския поток.

Това обясни в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В началото на пленарния ден днес бившите управляващи поискаха в парламента да бъдат привикани премиерът Орешарски и заместникът му Цветлин Йовчев. ГЕРБ настояват двамата да обяснят как правителството се справя с бежанските потоци към страната ни.

"Заради отсъствието на вицепремиера Цветлин Йовчев решихме да отложим предложението за следващата седмица", обясни от парламентарната трибуна Цветанов.

OFFNews припомня, че в началото на октомври "Атака" обяви, че иска оставката на Цветлин Йовчев и дори обмисля вот на недоверие към правителството заради МВР.

До момента в пленарна зала са гласувани два вота на недоверие срещу правителството. Първият от тях, който депутатите отхвърлиха на 2 октомври, бе на тема провала на Министерството на инвестиционното планиране. Вторият бе разгледан на 17 октомври и касаеше правителствената политика в сферата на инфраструктурата.

Непосредствено след разглеждането на втория вот, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната група ще внесе трети вот. Тогава той заяви, че поредното гласуване срещу кабинета ще бъде на тема политики в областта на културата. Впоследствие обаче експремиерът промени мнението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови