Изкараха деца да защитават Кирил Йорданов (снимки)


27 февруари 2013 в 13:55 | 5953 |20
"Подкрепа" за Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
"Подкрепа" за Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС

Деца, държащи плакати в защита на варненския кмет Кирил Йорданов, бяха наредени срещу телевизионните камери в закритата лекоатлетическа писта по време на пресконференцията там на тема "Кой иска оставката на Кирил Йорданов", предаде БГНЕС.

В залата беше "цялата спортна общественост на Варна - треньори, състезатели и спортни ръководители, заедно с представители на културния елит във Варна", пише агенцията.

"И докато всички деятели седяха със скръстени ръце, явно най-умният от тях реши, че най-подходящи за издигането на плакати за защита на Кирил Йорданов са децата, трениращи в залата", допълва БГНЕС.

Плакатите са с надписи: "Долу ръцете от кмета", "Искаме си кмета", "Долу корумпираните ръце от Варна".

На въпросите от журналистите едно от децата - Ана-Мария, каза: "Ние сме се събрали в залата и просто подкрепяме кмета и искаме да си го запазим".

На други плакати пише: "Не на анархията", "Спортна Варна си обича кмета", "Кмете, ние те подкрепяме".

С тези плакати децата специално позираха пред камерите.

12-годишният Димитър Димитров каза, че кметът Йорданов всички ги обичал.

"Помага ни в тежки случаи с каквото може", добави малчуганът, но пък за сметка на това посочи, че не знае много за това какво е направил кметът за Варна, за да иска да остане на власт. Момчето каза още, че родителите му не знаят, че той е издигнал плакат в подкрепа на кмета на закритата писта. Плакатът гласи: "Кирил Йорданов – интелигентният избор".

Една от деятелките на пресконференцията заяви, че не може да се съгласи с исканията на хората от протестите. "Защото там застават и ги подстрекават Иван Петров и Кръстю Кръстев. И двамата ги познавам много добре. И с двамата съм воювала за отстояване на позиции", каза още деятелката.

БГНЕС припомня, че във Варна всяка вечер излизат хиляди граждани за да протестират срещу високите цени на тока и лошото управление в града. Миналата неделя по улиците на Варна протестираха над 40 000 души. 

Препоръчани материали
Лъчо 02.03 2013 в 09:13 20
+ 0
- 0
Ами то това е забранено от закона.Прокуратурата да издири организаторите, които са им раздали плакатите, да заведе преписка и да ги дава на съд.Във Варна поне са активни.Не може да нямат подкрепата поне на някой в прокуратурата. А и наистина си е престъпление.А покрай това да попитат Йорданов какво е имал предвид като споменава проекта "Синя зона".
мизерия 01.03 2013 в 15:41 19
+ 0
- 0
няма по-долна постъпка от това да накараш деца да обслужват мръсни политически интереси. колко туморясало общество, ай ай ай.
роси 28.02 2013 в 21:10 18
+ 0
- 0
за два дни не стана ясно някоя държавна институция дали ще изкаже мнение по този скандален случай. агенцията за закрила на детето май само пари прибира по разни проекти, а разрешаването на проблемни ситуации си виси във въздуха. ало, агенциите започнете да работите по въпросите, за които сте създадени!
роси 28.02 2013 в 21:05 17
+ 0
- 0
за затвор са даже
Поп Дръвчо 28.02 2013 в 13:15 16
+ 0
- 0
Колкото и да не е наясно дедо поп с нещата у Варна, кметът и приближените му са за прокурор.
acerman 28.02 2013 в 02:14 15
+ 0
- 0
Абе за какво още ги държиме тия ненормалнци.да се подпичкват с нас бе. Давайте да блокираме достъпа до бюрата им или направо да ги заключиме да не влизат повече там. Това са ненормални типове които са се вкопчили с последни сили във фотьоилите си и нещат да мръднат , създават само напржение и омраза между нас , просто търсят по какъвто и да е начин да насадят напрежение в населението и после да се представят като умиротворитли и спасители. Стига вече , една шепа негодници се бъчикат с нас и ни правят на маймуни. Ако продължават да ни провокират по този начин и да търсят физическа разправа няма проблеми , излизаме и ги помитаме тия Тимаджии и ненормални кметове и се решава въпросът веднъж за винаги. От каде на къде 3-4 хиляди души управници , олигарси и некви си подлоги тимаджии и незнам какви още - джии ще въртят на пръста си цял един народ - а сиктир, кафа от такива копелдаци недоносени ...
трепетлик 28.02 2013 в 00:15 14
+ 0
- 0
Това ми напомня на един друг митинг в подкрепа на друга по-голяма тиква.Само че там нямаше деца и пенсионери а невъзможно влюбени стари моми и хора определено оправдаване на работните си места.А на фона на половин град няколко склерозирали пенсионера и деца които сигурно ще отнесат по едно наказание от родителите си какво да кажа!?А бе я вземете да го ...... този гамен на центъра на града.Нашия гад поне си тръгна на изборите иначе сега Сливен щеше да гори повярвайте,не че държа на партията на сегашния но поне започна да се поправят щетите от ,,великия,, лечков (нарочно е с малка буква).
минаващ 27.02 2013 в 21:23 13
+ 0
- 0
Цацаров, къде си корумпиран тъпако ??? Използват деца за политически цели!!!
валери 27.02 2013 в 19:16 12
+ 0
- 0
жалки отрепки сте. наглостта ви е безгранична. ако си мислите че този похват все още има почва много сте се излъгали. Киро гнус нещастна умри по мизерен начин и освободи от присъствието си планетата.
Niki M 27.02 2013 в 18:59 11
+ 0
- 0
Ми и аз ги познавам някои. Кръстев има малък сервиз, тимаджиите постоянно го тормозят за да спрат бизнеса му. Вината на Кръстьо? Преди години писа жалби за новите блокове върху крадени поляни във Варна и кметът Кирил Дупката му прати Дънката да го вразумява. Пък Кръстьо е човек дето сърцето му е голямо и не можаха да стигнат до него. Ама на, иде Видов ден.