Кметът на Варна решава за оставката си


04 март 2013 в 07:37 | 726 |1
Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС

След като в неделя десетки хиляди варненци протестираха срещу управлението на кмета Кирил Йорданов, днес се очаква той да обяви решението си дали ще напусне поста си.

Председателят на Общинския съвет във Варна Николай Апостолов ще свика в понеделник представителите на всички политически партии. Целта е да се свика извънредна сесия, на която градоначалникът Йорданов ще обяви дали ще подаде оставка.

Оттеглянето на кмета е основното искане на многохилядните протести във Варна, които продължават вече трета седмица.

В неделя в морската столица се събраха около 70 000 души, за да изразят недоволството си от управлението на града. Масовият протест бе ответна реакция срещу изказване на Йорданов от понеделник, когато той отказа да се оттегли.

Тогава кметът обяви, че ако подаде оставка, ще предаде доверието на 70-те хиляди варненци, гласува ли за него на миналите местни избори.

В неделя Кирил Йорданов официално се прости и с доверието на партия ГЕРБ, която го подкрепи на миналите избори.

Заради политическата криза във Варна бе разтрогнат и съюзът между РЗС и местния бизнесмен Веселин Марешки. В официалната си позиция по темата партията на Яне Янев обясни решението си с факта, че Кирил Йорданов, Веселин Марешки и Борислав Гуцанов били считани за олицетворение на корупционния модел в морската столица.

Препоръчани материали
Емил 04.03 2013 в 10:18 1
+ 0
- 0
И общинските съветници да решават за оставката си. Не е само кметът виновния за дереждето на Варна.