Кунева: Стига с тези конспирации за протестите

Елица Мартинова 02 март 2013 в 19:19 4249 24

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

„Ние сме непрекъснато в конспирации и контраконспирации, включително и за протестиращите. Кой ги бил подкрепял, кой седи зад тях. Чакайте, ние имаме 52% български граждани под прага на бедността, а правителството тотално нехае. Закопаха дясното с това, че накараха хората да вярват, че дясното пространство не е социално”.

Това заяви пред  „Нова телевизия” лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Според нея недоволството на гражданите е обосновано. Тя обясни, че не се е засегнала от това, че протестиращите в Пловдив насочват гнева си и към нея.

„Да, сигурно някой е бил много щастлив да сложи нечий портрет и да има директна атака срещу мен. Най-лесно би ми било да кажа: „О, това са моите врагове, те са направили това, но няма да го кажа, защото хората са гневни и са абсолютно справедливо гневни. Те имат правото да протестират срещу абсолютно безумната политика „антирастеж”, обясни още бившият еврокомисар.

Тя отново подчерта, че „Движение България на гражданите” не обмисля коалиции с която и да е партия.

„Нямам за какво да си говоря с г-н Борисов и г-н Станишев. Те се държат като малки деца.  Обиждат се на „Винету” и на „индианец” и да се включи човек в този разговор е много трудно. Предпочитам да говоря с хората”, заяви Кунева.

Тя бе категорична, че диалог между БСП и „Движение БГ” не може да съществува.

„Ако сме първа политическа сила, положението е различно. Ние имаме програма, която другите трябва да приемат. И все пак БСП е неправилната партия, ние стоим на различни идеологически позиции. Те казаха, например, че биха национализирали ЕРП-тата”, обясни бившият еврокомисар.

Кунева поясни, че ако „Движение БГ” е първа политическа сила след изборите и е принудена да се коалира с някого, за да сформира правителство, би го направила с ГЕРБ, но под множество условия.

„Ако се държат прилично, не крадат на избори, ако извадят всички, които са крали по времето на тяхното управление, ако приемат нашата програма на 99%, може би ще успея да говоря с моите колеги и симпатизантите ни”, обясни Кунева и добави: „Недоволна съм от фискалната политика на правителството – задушиха хората. Напълно съм недоволна от икономическата политика, напълно съм недоволна и от енергийната политика”.

Тя отново изтъкна, че целта на „Движение България на гражданите” е да получи възможно най-висок резултат на изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!