Местан призова ЕНП да се скара на ГЕРБ

Нели Чолашка 26 септември 2013 в 10:27 3372 11

Лютви Местан, Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, Снимка: БГНЕС

"През последния месец видяхме много политици от ЕНП, които критикуваха националистическата партия „Атака”. Призовавам - същата принципност да се прилага и спрямо последните националистически изстъпления на представители на ГЕРБ", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента между първия и втория опит да започне заседанието на парламента.

Той даде пример с изказване на Лиляна Павлова от ГЕРБ от вчера за "турското или протурското правителство на България".

"Това е крайно националистическа реторика. По този въпрос ще направим специална декларация и ще се обърна към ЕНП, защото ден преди това Ирена Соколова от ГЕРБ е говорила в Перник за башибозука в лицето на ДПС. Слепи ли са от ЕНП, глухи ли са за тези думи, които отиват отвъд риториката на „Атака”, коментира още Местан. 

По думите му хората на Бойко Борисов са изтървали нервите си и са притеснени от собственото си неадекватно поведение и са започнали да се конкурират с „Атака” на тема националистическа лексика.

„Надявам се утре, когато Борисов и ГЕРБерите изживеят опиянението от поредния си подвиг, да се обърнат към разума си и да се сетят, че българските граждани няма да кредитират оттук-нататък деструктивно поведение и да се върнат в пленарната зала, както и всички народни представители", призова лидерът на ДПС.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!