Общинарка от РЗС обяви гладна стачка срещу варненския кмет


05 март 2013 в 11:12 | 1395 |3
Многохиляден протест срещу кмета на Варна. Снимка: Булфото, архив
Многохиляден протест срещу кмета на Варна. Снимка: Булфото, архив

Общинската съветничка от РЗС във Варна Цветелина Тънмазова започва гладна стачка.

Тя настоява Агенцията за държавна финансова инспекция, Сметната палата, НАП и прокуратурата да направят ефективна, обстойна и независима проверка на община Варна, на действията на кмета Кирил Йорданов и заместниците му за последните два мандата.

Тя иска лицата, виновни за сегашното лошо състояние на града, да бъдат подведени под отговорност. Според нея оставката на кмета на Варна няма да донесе желания ефект. Необходимо е цялостно изчистване на системата от корупционни практики в града.

Вчера следобед кметът на Варна Кирил Йорданов е внесъл предложение за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет в ранния следобед вчера. Решението ще бъде взето днес на председателски съвет. Йорданов обеща да съобщи дали ще подаде оставка на извънредна сесия на общинския съвет.

Препоръчани материали
ави 06.03 2013 в 09:13 3
+ 0
- 0
Не и вярвайте. Цветелина е дясната ръка на Марешки. Той е единствения и работодател откакто е завършила Икономическия Университет.
Още през далечната 2001 г., когато той беше непопулярен съмнителен бизнесмен, Цветелина ходеше по улиците и събираше подписи за неговата кандидатура. Мениджърка и съсобственичка на фирмата му Диджител, която има годишен оборот в милиони (можете да направите справка в търговски регистър). През последните два мандата на Общинския съвет тя беше основната съветничка от неговата група, винаги начело на листата.
Сега Марешки се прави на невинна девица, въпреки че от години се знае че е подставено лице на ТИМ. Пратил е пак вярната си сътрудничка да му върши мръсната работа и да се прави, че гладува.
balami 05.03 2013 в 12:26 2
+ 0
- 0
И кой ви каза, че е от РЗС, заспали "журналисти"?! Да бяхте поне прочели в съвета да видите от коя група е...РЗС не знам изобщо дали имат съветници във Варна, вие сте за смях, подкупена работа сте!
Деница 05.03 2013 в 11:39 1
+ 0
- 0
Общински съвет днес няма да има, ха да видим сега решението на Кирчо