РЗС даде 60% от местата в листите си на протестиращите

05 март 2013 в 10:20 1826 3

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

До 60 % от местата в листите на РЗС за парламентарните избори ще бъдат дадени на гражданската квота, съобщиха от партията.

РЗС дава възможност на всеки един български гражданин, на неправителствени, браншови, съсловни и други организации, да предложат свои кандидати за народни представители. Предложението е част от инициативата на кампанията: „Влез в политиката! Смени системата!”

От пресцентъра припомнят, че на учредителния конгрес преди 7 години РЗС е обявила като своя основна кауза изработването на нова Конституция. „Край на прехода може да се сложи само с новата конституция, която ще заложи фундаментите на Трета Българска Държава, за да има“, заявяват от партията и посочват основните промени, които трябва да залегнат в новия основен документ.

Сред тях са парламент със 100, а не с 240 народни представители, само два мандата за депутати и кметове и възможност за отзоваването им, драстично съкращаване на бюрокрацията, шоково намаляване на корупцията с цел рязко увеличаване на доходите, бърза процедура за съд на политици, полицаи, съдии и прокурори, слугуващи на мафията, затвор за корумпирани министри и кметове феодали, радикални мерки срещу радикалния ислям.

В края на седмицата РЗС развали коалицията „За ред, законност и справедливост с Марешки“. За това пръв информира варненският бизнесмен още в неделя, след което последва реакция от РЗС. „Аз скъсах коалицията с РЗС на Яне Янев преди 10 дни. Трябваше да обявя това във вторник на пресконференция, защото за мен думи като чест и достойнство имат значение. Яне е лош партньор за българите“, коментира в понеделник пред журналисти Марешки. Часове след това Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че политическият съвет на партията е взел решение да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, “които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!