В разгара на "Дюнигейт" Имотният регистър спря да работи


13 януари 2013 в 14:05 | 2673 |2

В разгара на скандала със застрояването на апетитен парцел край Несебър, който стигна до върховете на властта, сайтът на Имотния регистър спря работа.

Сайтът е недостъпен от петък вечерта, а като цяло системата на регистъра работи тромаво от няколко дни. Така възможността за справки, свързани със собствеността на имоти, е блокирана.

Регистрацията на потребители в системата от няколко дни е затруднено, показа проверка на OFFNews. Получаването на имейл за потвърждаване на регистрацията се бави с часове. Така на практика за регистрирането потребител трябва да отдели няколко часа от времето си, за да влезе в системата. 

В същото време има и трудности при генерирането на нов код за достъп, който също се изпраща по имейл. От администрацията, поддържаща системата, обясниха за OFFNews още в четвъртък, че са запознати с проблема, но не уточниха дали по този въпрос са взети мерки. 

Кадастърът и Имотният регистър на България явно са без техническа поддръжка през почивните дни. 

Препоръчани материали
iliyana 13.01 2013 в 17:37 2
+ 0
- 0
Дали правите разлика между Кадастър и Имотен регистър, защото Имотния регистър работи, вашите колеги от mediapool.bg в петък направиха безпроблемно регистрация. Предполагам, знаете, че справки в имотния регистър се правят срещу заплащане. А за сайта на Кадастъра не носим отговорност.
Таня Еърст 13.01 2013 в 14:39 1
+ 0
- 0
http://www.facebook.com/events/243971052403054/