Зелените: ТИМ е заплаха за националната сигурност


10 март 2013 в 18:13 | 8728 |9
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС

ТИМ е заплаха за националната сигурност на България, заяви съпредседателят на партия "Зелените" Борислав Сандов.

"Зелените" настояват ГДБОП, Главна прокуратурата, Комисията за финансов надзор и Комисията за защита на конкуренцията да започнат проверки на ТИМ.

Групировката е заподозряна за източване и пране на пари в особено големи размери и системен рекет над граждани и бизнес. Ние не можем да позволим това да продължава. Многохилядните протести изразяват общото недоволство срещу срастването на политическия картел с организираната престъпност, каза Сандов.

ТИМ притежава 25 % от "ЧЕЗ Продажби" и около 5 % от "ЧЕЗ Разпределение" и има 2 души в борда на директорите на ЧЕЗ. Единият от тях е бившият председател на КФН Апостол Апостолов, заяви съпредседателят на партия "Зелените".

Настояваме Комисията за финансов надзор да започне спешно проверка на портфейлите на пенсионните фондове "Съгласие" и "Сила", които са пряко свързани с ТИМ, заяви Сандов.

Важно е, че кметът на Варна подаде оставка, но тепърва трябва да видим оставките и на Общинския съвет, особено след като стана ясно, че трима от общинските съветници, представители на партия "Нашият град" - партията на ТИМ, са избрани нелегитимно, добави още Сандов.

ТИМ е директно отговорна за унищожаването на ската в Морската градина във Варна. Подозираме, че ТИМ има връзка с компании, извършващи проучвания добив на газ и нефт, обявиха "Зелените".

Препоръчани материали
Олег Кустов 11.03 2013 в 16:17 9
+ 1
- 0
Парите не миришат. Затова се плюят по сайтовете като за световно.
Олег Кустов 11.03 2013 в 16:08 8
+ 1
- 0
Вчера на пресконференцията обещаха документи, а днес всички медии показват списък на фирмите. Нещо по същество ще получим ли като информация?
Владо Василев 11.03 2013 в 06:51 7
+ 1
- 0
Да, ама зелените, май са червени...Можем да перифразираме синия площаден речитатив от 90-те :"Всички жаби са зелени, само наща е червена (за ЖЖ)", на: "Всички "зелени" са зелени, само наш'те сачервени!".
пенч0 питанката 10.03 2013 в 21:23 6
+ 1
- 0
Собственикът на Зелените Иво Прокопиев май още го боли че ТИМ му отнеха под носа Параходство Речно Плаване. В бизнеса е така, който предложи повече -печели, загубилия духа супата и плюе в сайтчетата си.
Nina 10.03 2013 в 21:20 5
+ 0
- 0
"Според неолибералите „експерти” реформата трябва да направи още една решителна крачка - да се отвори за частните застрахователни фондове.
А както добре знаем, частните финан­сови институции в България са 90 на сто чуждестранни. Това означава, че в бъде­ще някъде между 10 и 20 на сто от го­дишния бюджет за здравеопазване ще напускат България под формата на чуж­да печалба.

С други думи, натискът отвън има съ­щия характер, както и при приватизация­та на комуникациите, електроразпределението, боклука, софийското ВиК, банките и така нататък. Целта е България да се отвори за още повече разграбване. Да затъне още по-дълбоко в криза и фалит. Затова връщането към системата "Семашко" не е просто спасителен план за здравеопазването. То е и част от спася­ването на българската икономика, на са­мата България. Това, разбира се, не означава връщане на комунизма, а тъкмо обратното
- стабилизиране на демократичния ка­питализъм в България. Тук става дума за обществени средства, за това как се хар­чат данъците, които плащаме.

Преди десетина години цялото здравеопазване се ръководеше от 360 чиновници в здрав­ното министерство. Те разпределяха па­рите, назначаваха, уволняваха и т.н.

Сега здравната каса има щат от близо 4000 чиновници, които нито лекуват, нито разболяват, а само преразпределят па­рите, като първо заделят за себе си. Ос­вен това болниците станаха (псевдо) търговски дружества, което ще рече, че вся­ка има борд от по петима души - в добав­ка към истинското ръководство. Общо взето, здравната бюрокрация се увеличи с над 5000 души, от които поне 1000 се чудят как да станат милионери още тази година

Покрай касата се по­роди една нова прос­лойка от политици и държавни чиновници, които забогатяват бас­нословно било от търго­вията с лекарствата, би­ло от приватизацията на поликлиники, болници и така нататък."
Арх. 10.03 2013 в 21:10 4
+ 1
- 0
Браво!!!
тони 10.03 2013 в 20:53 3
+ 0
- 0
Боби е много готин и го следя от много време. Познавам го , когато живееше в Мадан и мога да кажа, че е добър човек. Надявам се да не е променил. Браво Боби!
фердо 10.03 2013 в 20:00 2
+ 0
- 0
аз пъкказвам Браво Боби! Бъдещите политици трябва да са като него!
aaaaaa 10.03 2013 в 18:49 1
+ 0
- 0
tiya zeleni skoro o4akvam da polu4ad zadrugno infarkt kato mi6o birata