Александър Евстатиев: За пръв път ще се бия на SENSHI, ще дам всичко от себе си

OFFNews 24 октомври 2019 в 13:01 1766 0

Един от силните ни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев ще направи своя дебют на професионалната арена на SENSHI. На 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна черният ни колан по карате ще се изправи срещу световния шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов. Сблъсъкът между двамата ще е в категория до 75 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Как върви подготовката на Евстатиев за зрелищната гала и какво да очаква публиката – попитахме самия него дни преди SENSHI:

Александър, на 26 октомври ще направиш дебюта си на арената на SENSHI. На какво ще заложиш при представянето си?
Да, това ще е първото ми участие на SENSHI. Точно затова и съм много мотивиран да се представя на високо ниво и да дам всичко от себе си. За представянето си залагам на добрата подготовка, като внимавам да не получа контузия в последния момент.

Твой противник ще е световният шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов, а двубоят ви ще е по киокушин. Притесняваш ли се, че дебютът ти на SENSHI ще е срещу толкова силен опонент?
Харесва ми фактът, че ще се бия срешу шампион. Дори ме нахъсва още повече и ме мотивира да търся победа. Шампион или не, на ринга няма да има милост!

Какво знаеш за съперника си? Как играе той?
За него знам от SENSHI, хареса ми как игра. Има сърце и не се предава, но има много дупки в играта си, които съм готов да използвам. С треньра ми гледахме внимателно някоко негови срещи и сме изградили стратегия, с която ще го победя.

Коя е твоята най-силна черта на ринга?
Много съм упорит и не се предавам дори когато ми е много трудно да продължа.

На какво ще разчиташ – победа със съдийско надмощие или ще търсиш нокаута?
Със сигурност ще разчитам на това срещата да не се играе три рунда. Хубавите нокаути са това, което изправя публиката на крака.

От колко време тренираш и как реши да се захванеш с бойни спортове?
Реално тренирам през целия си съзнателен живот, като решението дойде от баща ми, за което съм му благодарен. Радвам, че ме е насочил по правилния път.

Къде се чувстваш по-силен – в карате киокушин или ММА?
Чувството е различно, в карате съм по-спокоен и знам какво да очаквам от противника си, докато в ММА винаги има изненади. Чувствам се добре и в двата стила.

Имаш ли любима песен, с която излизаш на ринга?
Харесва ми да излизам на AC/DC Fire your guns. Зареждам пистолетите и гърмя. Много надъхваща песен. Носи много заряд не само на мен, но и на публиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови