Александър Усик коментира отношенията между Украйна и Русия

OFFNews 10 април 2020 в 09:28 3359 0

Украинската звезда в тежката категория на професионалния бокс Александър Усик коментира отношенията между родината му и Русия.

Двете страни са в конфликт, който продължава вече няколко години, а кулминацията му беше присъединяването на Крим към руската федерация. В същото време в източна Украйна тлее въоръжен конфликт.

Според Усик за всичко са виновни ръководителите на двете държави, които той нарича "царчета".

"Имам много познати и приятели в Русия и продължавам да общувам с тях. Те не са виновни, че нашите царчета, които са отгоре, нещо не са успяли да разделят. Президентите общуват всеки ден помежду си, а ние се хапем един друг. За тези години какво ли не чух по свой адрес.

Че съм сепаратист, фашист, какво ли не. Мога и песен да напиша. На хората не им харесва, че не отговарям на някакви техни очаквания. Надявайте се на бог, а не на хората. Ще мине време и ще си кажем "Как можахме да допуснем това?". Не трябва да чакаме помощ отвън, ние сами сме длъжни да си помогнем.

Хората имат различни вкусове, но в крайна сметка са еднакви. Раждани са от майки, кръвта им е червена. Няма да напусна Украйна - тук съм роден и тук ще остана. Имал съм много предложения, включително и от Русия, но съм ги отхвърлял", заявява Усик в интервю за "Ехо Киева".

Боксьорът има статистика от 17 мача и 17 победи на професионалния ринг. Следващият му мач беше насрочен за 23 май срещу Дреек Чисора, но беше преместен заради пандемията от коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови