Анди Руис отказва да се бие с Джошуа във Великобритания

OFFNews 25 юли 2019 в 15:58 2088 0

Световният шампион в тежка категория на три от четирите боксови федерации Анди Руис-младши обяви, че няма намерение да се боксира с Антъни Джошуа във Великобритания.

Двамата трябва да се изправят в задължителен реванш, след като мексиканецът изненадващо нокаутира Джошуа в сблъсъка помежду им в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк през юни и му отне поясите на WBA, WBO и IBF. Сега той написа на профила си в Туитър, че не иска реваншът да бъде на Острова.

Смята се, че причината за това е, че британскатата антидопингова агенция е пуснала Дилиън Уайт да се бие с Оскар Ривас преди няколко дни, въпреки, че е знаела, че той е дал положителна допинг проба.

Уайт победи колумбиеца по точки и стана официален претендент за титлата на WBC, но впоследствие бе оповестено, че той е хванат със забранени вещества в кръвта.

Това е провокирало Руис да заплаши, че няма да стъпи във Великобритания. Всъщност обаче той трудно може да изпълни заканата си.

Според промоутъра на Джошуа Еди Хърн, в договора между двамата ясно е описано кой на какви претенции има право и изборът на локация на реванша не зависи от мексиканеца. 

За момента се смята, че най-вероятно мачът ще бъде в Кардиф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови