Анди Руис се пазари с Джошуа, 9 милиона долара са му малко

OFFNews 11 август 2019 в 14:03 2089 0

Световният шампион по бокс във версиите на WBA, IBF и WBO Анди Руис няма намерение да подписва контракт за мач – реванш с бившия носител на титлите Антъни Джошуа, докато не види сума, превишаваща неговия хонорар от 9 млн. долара, съобщи The Athletic.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че реваншът ще се състои на 7 декември в Саудитска Арабия, но Руис досега не е реагирал на този анонс.

Саудитците са предложили на Хърн между 40 и 100 млн. долара за провеждането на боя, но за Руис това няма значение, тъй като хонорарът му за мач – реванш е бил фиксиран още преди първия бой с Джошуа, който се състоя на 1 юни в САЩ и в който Руис сензационно отне поясите на британеца.

Проблемът с провеждането на реванша може да доведе до това Руис да бъде лишен от титлата на Международната федерация по бокс, тъй като сроковете за провеждане на задължителна защита настъпиха и българската звезда в бокса Кубрат Пулев настоява за назначаване на дата за боя.

Джошуа и Хърн могат да прибегнат до крайна мярка, като се явят в съда с искане на Руис да му се забрани да провежда каквито и да е други срещи освен реванш с британеца.

Мексиканецът шокира Джошуа на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера и да вземе шампионските пояси на IBF, WBA, WBO. По този начин Руис се превърна в първия боксьор от мексикански произход, който става световен шампион в тежка категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови