Антъни Джошуа: Ще е велико, ако се бия с Тайсън Фюри на Уембли

OFFNews 29 септември 2019 в 12:47 3003 0

Снимка Instagram: Anthony Joshua

Бившият световен шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа с удоволствие някой ден би се изправил срещу Тайсън Фюри. Британецът има желание да се бие с всяко голямо име в спорта, включително и с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Преди да се случи това, обаче, пред Джошуа стои нелекото предизвикателство да победи в реванша шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Анди Руис младши на 7 декември в Саудитска Арабия.

Мексиканецът шокира Антъни на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера и да вземе шампионските пояси.

"Често променям мнението си, но в момента бих искал двубой с Фюри на стадион 'Уембли'. Двамата най-добри боксьори във Великобритания. Това ще е голямо събитие.

Да, на 100% ще се бия с Фюри и Дионтей Уайлдър. Това е все едно да питаш един футболен отбор дали ще играе с противников такъв. Разбира се.

Ние сме в една и съща дивизия, в една и съща ера. Трябва да се бием помежду си. Всички сме големи имена в тежката категория, така че това ще са големи събития.

Все пак следващият ми съперник е Анди Руис младши. Списъкът е дълъг, има толкова много боксьори, с които бих искал да се бия.

Това е моето пътешествие. Имах много върхове и падения, от аматьорите до професионалистите. По пътя натрупах опит, който ме доведе до този момент в моя живот", каза Джошуа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови