Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Антъни Джошуа иска затягане на мерките срещу допинга

OFFNews 09 май 2019 в 11:09 1754 0

Снимка Instagram: Anthony Joshua

Световният шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа иска да има по-строги мерки за бйците, които бъдат уличени в употреба на забранени стимуланти.

Британецът ще се изправи срещу Анди Руиз на 1 юни в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, след като първоначалния му избор Джарел Милър отпадна от битката именно заради дадена положителна допинг проба.

"През последните няколко години боксьори като Канело Алварес, Тайсън Фюри и Били Джо Сондърс дадоха положителни проби за забранени препарати. Те са едни от най-добрите в бранша.

Представяте ли си ме с игла сега или преди в задника ми – бих лeтял на ринга. Когато се вгледате в ранглистата с най- добрите боксьори в тежка категория ще видите колко много от тях са били уличени в употреба на допинг и ще се запитате как са успяли да се изкачат до върха? Бих казал, че употребата на допинг е извън всякакъв контрол. Странно е, защото макар и да се случва, хората, които отговарят, не се отнасят напълно сериозно към този проблем. Напомня на расизма във футбола, въпреки че се случва, не се предприема нищо, за да бъде ограничен.

Тайсън Фюри даде положителна допинг-проба, но той отново се бие и вече никой не си спомня за това. Може би е необходимо да се случи нещо сериозно, някой да умре на ринга преди всичко да се промени. Шест месечно наказание? Не съм се боксирал от девет месеца.

Бих могъл да взема HGH, след като се бих с Александър Поветкин, да ме хванат, да бъда наказан за шест месеца и пак да се бия през юни. Такова наказание няма да всее никакъв страх в боксьорите. Може би организациите трябва да предприемат изключително строги мерки.

Милър приемаше много мощни препарати. Неговият случай би трябвало да бъда разгледан по-сериозно. Представяте ли си, ако се бях бил с него и се беше случило нещо, може би повече не бих бил същия човек", каза Джошуа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!