Антъни Джошуа ще се опита да избегне сблъсък с Кобрата

OFFNews 13 октомври 2019 в 15:14 2840 0

Снимка Instagram: Anthony Joshua

Бившият световен шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа ще се откаже от бой с Кубрат Пулев ако успее да си върне титлите в реванша срещу Анди Руис младши.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия. Мексиканецът шокира Антъни на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера и да вземе шампионските пояси.

Ако успее да си ги върне, Джошуа почти сигурно ще избере да оваканти колана на IBF, за да избегне задължителната защита срещу Кобрата, разкри промоутърът на британеца Еди Хърн.

"Олександър Усик трябва ще трябва да се бие с победителя от Джошуа-Руис, той е задължен да го стори. Не вярвам той да проведе още един мач тази година. Тези момчета не се боксират през два месеца.

Мисля си, че Усик ще лети до Саудитска Арабия и ще гледа този мач. Според мен Усик може и да се бие за вакантна световна титла, защото ако Джошуа или Руис не се бият с него, това ще се случи. Всичко е възможно.

Джошуа не би искал да овакантява каквито и да било пояси. Ако питате мен обаче, тъй като се грижа за него, ако той победи Анди Руис – всичко се свежда до многото въпроси без отговор относно Усик в тежка категория. Всички в бокса знаят колко добър е той", каза Хърн.

Усик направи успешен дебют в тежката категория, след като победи над американеца Чаз Уидърспуун. В същото време Кубрат Пулев ще трябва да се бие срещу Райдел Брукър на 9 ноември, за да остане задължителен претендент на IBF.

От комерсиална гледна точка обаче двубой между Джошуа и Уиск ще донесе много повече приходи в сравнение с такъв срещу Кобрата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови