Атанас Божилов продължи делото на Питбула

OFFNews 21 април 2019 в 13:56 2989 0

Снимка Снимка: Надя Петрова

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Aтанас Божилов е новият носител на престижната Световна титла на WAKO. На второто издание на SENSHI в зала „Арена Армеец“ той успя да извоюва Световния трофей, с което продължи и делото на Владимир Вълов – Питбула, който беше досегашният му носител.

Двубоят на Божилов беше срещу най-добрия кикбоксьор на Беларус Макс Сподаренко. Срещата им се разигра в 5 пълни рунда. И през петте рунда и двамата състезатели показаха впечатляваща техника и умения. Българинът обаче успя да надделее, което му отсъди и Световната титла на WAKO PRO. Владимир Вълев-Питбула връчи на Божилов тържествено пояса на ринга на SENSHI.

Иначе галавечерта започна с четири победи за българските бойци. След зрелищното откриване, което става традиция за SENSHI, на ринга се разигра и първата среща. Тя беше по карате киокушин и изправи един срещу друг Петър Стойков и руснака Омар Магомедов по правилника на Световния киокушин съюз (KWU) – International Professional League. 22-годишния Стойков достигна до победата след като съдиите край ринга отсъдиха категорично 3:0 в негова полза.

След убедителната си победа на първото издание на гала вечерта във Варна и сега Николай Йоргов не разочарова феновете си. Той постигна убедителна победа срещу опонента си от Холандия Томас Дуве, който е от отбора на световната кикбокс легенда Петер Артс.

В първите два рунда Николай Йоргов доминираше в двубоя. Третият рунд бе най-равностоен, а боецът на Артс пласира няколко силни удара към българина, но и това не сломи родния боец. Съдиите отсъдиха 3:0 за Йоргов, с което той бележи втори успех на професионалния ринг на SENSHI.

Третият двубой на гала вечерта също завърши в полза за България. По правилата на KWU Professional International League на ринга се изправиха Кристиян Георгиев и Маркос Зинхани от Бразилия. Българинът завоюва уверено победата и спечели с единодушно съдийско решение. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев специално връчи купата на Георгиев.

С огромни овации и аплодисменти в зала „Арена Армеец“ беше посрещнат най-добрият български муай тай боец Антон Петров. Той се изправи срещу Танасис Кукуфикис от Гърция. Двамата се срещат на ринга за втори път. При първия им двубой победата отива при българина. За съжаление на Кукуфикис резултат и от втората им среща беше същият. Още в първия рунд Петров смачка опонента си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови