Багата: Готов съм за Бен Ротуел

OFFNews 07 март 2019 в 13:27 2605 0

Звездата ни в смесените бойни изкуства Благой Иванов - Багата е напълно готов за втория си двубой в престижната верига UFC.

Българинът излиза срещу американския ветеран Бен Ротуел на UFC Fight Night 146 и ще има възможност да затвърди позициите си в топ 15 на тежката категория.

В първия си мач Багата загуби драматично по точки от бившия шампион Джуниор Дос Сантос през юли 2018-а, но остави добри впечатления с представянето си.

Боят в Уичита, Канзас ще се предава пряко по MAX Sport 2 и ще започне между 3 и 6 часа българско време в неделната сутрин.

За 37-годишния американец това ще бъде голямото завръщане след близо 3-годишно отсъствие.

Доскоро американецът изтърпяваше 2-годишно наказание за положителна допинг проба, което изтече 6 февруари и вече може да се бие с 32-годишния Ивнаов. В ММА кариерата си Ротуел има 36 победи и 10 загуби.

"Имаше по-голямо напрежение върху мен, защото беше първият ми мач в UFC и беше основният за вечерта. Имах проблеми с моето коляно и бях на косъм да се откажа, но реших да се бия. Случиха се някои неща, но сега се чувствам много по-добре в сравнение с първия ми мач.

Затова съм в UFC, да се бия с най-добрите в света. Затова съм тук, искам да се бия с най-добрите. Той е тежък съперник, един от хората, които имат най-голям опит в клетката в тежка категория. Подготвих се здраво и се чувствам чудесно за този мач", коментира Багата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови