Багата отупа Бам Бам и записа втора победа в UFC

OFFNews 09 юни 2019 в 06:05 8938 0

Звездата ни в смесените бойни изкуства (MMA) Благой Иванов записа втора победа, след като победи австралиеца Тай Туиваса по време на галавечерта в Чикаго UFC 238.

Битката продължи три рунда, като накрая съдиите трябваше да решават изхода й. За щастие, тримата арбитри единодушно присъдиха успеха на Багата.

Иванов вече е със статистика 18 победи (2 от които са в UFC) и 2 загуби, докато Туиваса записа едва второто си поражение в окгатона, след като в предишния си сблъсък бе спрян от бившия шампион Жуниор дос Сантос.

В първия рунд австралиецът влезе агресивно и търсеше клинч, където да вкарва бруталните си удари с лакът. Багата успя да му противодейства и вкара по-добрите удари в този рунд. 

Българинът не можа да се поздрави с победа във втората част, въпреки че успя да осъществи гилотина и съперникът се предаде, но само 1-2 секунди след сирената. Според правилата срещата трябваше да продължи, въпреки успешната хватка на Иванов.

В третия рунд и двамата бяха изтощени и щеше да победи този, който по-силно желаеше победата. Два десни лоукика на Туиваса накараха Иванов да закуцука, но пък той заби страхотни две десни крошета. Всеки път, когато австралиецът стъпваше напред, Благой го засрещаше с крошета и леви прави. 

И двамата бяха изтощени и стигнаха до съдийско решение, което бе единодушно за българина - 29-28, 30-27, 30-27. Това определено беше най-доброто представяне на Багата в UFC, който след битката благодари на всички българи в залата, които го подкрепиха и сподели, че го прави за всички тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови