Български ММА шампион с черен колан по карате дебютира на арената на SENSHI

Александър Евстатиев ще се изправи срещу световен шампион от Казахстан

OFFNews 25 септември 2019 в 13:42 2923 0

Един от силните ни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев ще направи своя дебют на професионалната арена на SENSHI.

На 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна черният ни колан по карате ще се изправи срещу световния шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов. Сблъсъкът между двамата ще е в категория до 75 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Евстатиев е възпитник на варненския клуб "Десант". Той тренира бойни спортове от 20 години, а изкуството, в което самият той се чувства най-силен, е карате киокушин.

31-годишният ни боец има зад гърба си повече от 80 аматьорски срещи по киокушин, участвал е в на състезания по правилник на муай тай, граплинг и има стабилен актив от постижения на ММА сцената.

През 2012 г. взима участие в първото световно първенство за аматьори по ММА в Санкт Петербург, организирано от М-1. На професионалния ММА ринг има седем срещи, четири от които завършват с победа за него.

Опонентът на Евстатиев – 25-годишният Андрей Котов, е световен и национален шампион по киокушин на Казахстан за 2018 г. През миналата година грабва медал и от престижното международно Азиатско първенство. На 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна той ще се качи на арената на SENSHI за втори път.

През юли на специалното издание SENSHI Cup Котов се би срещу беларусин. В заключителния рунд казахстанецът получи няколко много сериозни аркади по лицето си, заради които той не можа да продължи в допълнителния рунд и отстъпи пред съперника си. Сега Котов ще трябва да премине през майсторството на българина, за да грабне титла от зрелищната гала.

За повече информация относно предстоящите сблъсъци на SENSHI на 26 октомври, от 19 часа, в Двореца на културата и спорта, следете фейсбук страницата https://www.facebook.com/senshigala/, както и профила на SENSHI в Instagram - https://www.instagram.com/senshi.gala/

Билетите за зрелищната гала вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg на цени от 10 лв. и 20 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови