Български боксьор умря на ринга в Албания

OFFNews 22 септември 2019 в 23:04 15515 0

Снимка boec.bg

Български боксьор почина от раните си след участие в галавечер в албанския град Шкодра. От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на Исус Величков (б.р. впоследствие се оказа, че загиналият не е Исус Величков, а негов братовчед, който се е състезавал под неговата самоличност от 2018 година насам).

За него това е бил шести мач в категория "перо". В писмото се казва, че на 21 септември по време на мач Величков припада в 4-тия рунд.

Лекарският екип на място успява да върне в съзнание българския състезател, но веднага е откаран в местната болница. Там Величков е починал.

Ето и писмото:

"Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно - преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние.

В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на И. Величков в конкретното събитие.

Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезателя със съответния местен промотър, както и резултат от съдебната аутопсия в Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото.

Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на И. Величков.

Въпреки отрицателната статистика, той показа качества на много добър професионален боксьор".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови