Бивш световен шампион иска да се изправи срещу Кубрат Пулев

OFFNews 01 февруари 2019 в 18:06 2177 0

Бившият световен шампион в профибокса Чарлс Мартин има желание да се изправи срещу Кубрат Пулев. Американецът носеше колана на IBF от януари до април 2016 година, като го завоюва след победа над Вячеслав Глазков.

Той обаче се провали още в първата си защита, като беше нокаутиран от Антъни Джошуа. От тогава започна бавният му път обратно нагоре в бокса, като сега иска да се бие с някого. При евентуална победа той ще има възможност да се изправи за реванш срещу Джошуа.

Той посочи Пулев като идеален вариант и си пожела мач срещу него в края на март или началото на април. Ден по-рано Кобрата даде интервю в САЩ, на което заяви, че на 23 март ще има мач в Лос Анджелис, но съперникът все още не е ясен.

Чарлс Мартин има 28 мача на професионалния ринг, като е загубил два от тях. Освен защитата на титлата си срещу Антъни Джошуа, американецът загуби и последния си мач през септември от поляка Адам Ковнацки.

Междувременно промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн заяви, че е все по-малко вероятно да се проведе сблъсък с участието на шампиона на три федерации в тежка категория на 13 април на "Уембли".

Причината е, че все още не е ясен съперникът на британския доминатор в дивизията, а дори това да е Дилиън Уайт, което е най-вероятно, то по-скоро галавечерта ще бъде организирана за месец май или юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови